Alcarràs valora la restauració de la Casa Vallmanya en 1,5 milions d'euros

Cal buscar subvencions externes per rehabilitar aquest immoble, que també té interès com a exemple de casa pairal, per tal que no repercuteixi negativament a les finances municipals
Reunió de l'equip de govern d'Alcarràs i la plataforma Salvem Casa Vallmanya @AjAlcarràs
photo_camera Reunió de l'equip de govern d'Alcarràs i la plataforma Salvem Casa Vallmanya @AjAlcarràs

Segons l'informe de l'Ajuntament d'Alcarràs, l'edifici de la Casa Vallmanya es troba en un estat de deteriorament que afecta bona part de la coberta, una de les façanes laterals presenta una esquerda considerable. Per restaurar aquests i altres desperfectes i poder aconseguir una rehabilitació acceptable el consistori ha calculat que necessitaria un milió i mig d'euros, una xifra que no pot assumir, segons assegurava l'alcalde, Jordi Janés.

El primer edil va explicar la situació de l'edifici, acompanyat de membres de l'equip de govern, en una reunió que van mantenir aquest divendres amb la plataforma Salvem Casa Vallmanya. La reunió tenia com a objectiu identificar horitzons comuns de posada en valor del llegat del president Macià a Alcarràs, segons Janés.

Cal Macià, Casa Vallmanya a Alcarràs @ACNPer la seva banda el primer tinent d'alcalde, Manel Ezquerra, va recordar als portaveus de l'entitat que el consistori explora també altres opcions complementàries o substitutives que implicarien capital privat.

S'ha parlat amb un propietari que mostra interès i que estaria disposat a permetre visites, i que l'Ajuntament organitzés activitats un cop rehabilitada la casa

Una solució d'aquest tipus permetria, assenyala l'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés, activar per la Casa de Vallmanya una solució similar a la que permetrà convertir en espai de memòria del catalanisme la casa on es va allotjar Macià, a Prats de Molló. La vil·la Denise, que així es diu, ha estat comprada en dates recents per un particular que la cedirà a una associació la qual s'encarregarà de rehabilitar-la per donar-hi un ús públic. A Alcarràs, explorem també aquesta via, no ens tanquem a res, destaca l'alcalde.

Cal buscar subvencions externes per rehabilitar aquest immoble, que també té interès com a exemple de casa pairal, per tal que no repercuteixi negativament a les finances municipals

Casa Vallmanya, Cal Macià

Petició d’ajuda a les administracions de rang superior i a la Fundació Josep Irla

La trobada de divendres, arriba després de trametre el consistori a finals de desembre un seguit de cartes dirigides al vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, al president de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel Tresserras i al ministre de Cultura del govern de l'Estat espanyol, José Manuel Rodríguez Uribes en demanda d'ajuda per iniciar tan aviat com es pugui la recuperació de la memòria del president Macià i de la Casa de Vallmanya a Alcarràs.

Comentaris