Almenar reclama ajut per posar fi al vandalisme d'un ocupa

Un jove ha causat un incendi en el pis ocupat, baralles a bars, amenaces i destrosses a mobiliari urbà i equipaments

Vista panoràmica d'Almenar.
photo_camera Vista panoràmica d'Almenar- Foto: Ajuntament d'Almenar

La Paeria d'Almenar ha reclamat ajut de les administracions i serveis socials pertinents per posar fi a la greu onada de vandalisme i okupació que està patint els darrers mesos el municipi del Segrià per part d'un jove que no està empadronat. La paera en cap, Teresa Malla, ha assenyalat "l'extrema complexitat" del cas que des de fa mesos arrossega i pateixen tots els veïns i veïnes. Aquest jove ha provocat múltiples danys en el mobiliari urbà, equipaments, així com baralles en establiments del poble, amenaces, intents de robatori i un incendi en la casa que ocupava.

Segons ha pogut constatar l'ajuntament i el veïnat del poble, el vàndal mostra signes evidents de patir problemes psicològics.

Per això, Malla reclama a les administracions pertinents que actuïn per posar fi "a un problema de seguretat que està agreujant-se, tal com vam patir amb l'incendi que va provocar en la casa que ocupava"

Malla ha lamentat sentir-se "lligats de mans i peus", ja que el sistema jurídic, malgrat les denúncies tramitades, no pugui portar a presó al jove o ingressar-lo en una institució psiquiàtrica.

En aquest sentit, la paera agraeix al cos dels Mossos d'Esquadra per actuar amb diligència quan es produeixen aquests fets, però "malauradament, un cop tramiten la denúncia, només està al calabós 24h i torna al carrer". Teresa Malla ha assenyalat que el jove repeteix un patró: marxar del poble cap a Balaguer quan el denuncien i tornar passats uns dies per ocupar habitatges buits i provocar danys arreu del municipi.

El darrer episodi ha estat l'ocupació d'una casa on també viu una família que té un infant i que se sent "atemorida" per la presència d'aquest vàndal, que a més, va fer fogueres a l'interior.

La paera en cap ha afirmat sentir-se "impotent, ja que el marge de maniobra de l'ajuntament és limitat i ens amoïna que aquests episodis vagin a més i provoquin una desgràcia irreparable, donat que el vàndal està incrementant el nombre de danys i que el nivell de violència s'ha agreujat quan provoca aldarulls entre el veïnat"

Comentaris