Alpicat acull una vintena de joves irlandesos en un intercanvi de bàsquet

Els nois i nois han gaudit durant una setmana de nombroses activitats esportives i culturals

El Campus de Bàsquet d'Alpicat dóna cabuda a 21 joves irlandesos 2 interior
photo_camera Foto de grup dels participants aquesta setmana en el campus

El Campus de Bàsquet d’Alpicat acull des de passat dijous i fins aquest dimecres dia 28, un grup format per 21 joves irlandesos del Maree Basketball Club en un intercanvi esportiu i cultural que els organitzadors han qualificat dea "força positiu".

Provinents de Maree, un barri d’Oranmore, ciutat de la província de Galway, els nois i noies han estat allotjats per famílies alpicatines amb jugadors de bàsquet a casa. Per als joves irlandesos, aquesta era la seva primera experiència esportiva en un país estranger. Concretament, són esportistes de bon nivell integrants de dos equips de la base del Maree Basketball Club, un club que competeix a la Primera divisió irlandesa.El Campus de Bàsquet d'Alpicat dóna cabuda a 21 joves irlandesos texte

Els organitzadors han valorat positivament l'experiència, també per als nens d'Alpicat, ja que "el fet de tenir a casa joves de parla anglesa d’un altre país ha suposat un intercanvi cultural i d'idioma molt important, tota una immersió lingüística sense sortir d’Alpicat". 

El Campus d'Alpicat inclou entrenaments, competicions, tecnificació de bàsquet, jocs de lleure, diverses activitats com a esport adaptat, tennis de taula, bàdminton, jocs cooperatius, cal·listènia, malabars o nutrició, a més de sortides a Alpipark, al Karting Indoor d'Alpicat i a Port Aventura.

Comentaris