Alpicat aprova dos projectes per rehabilitar el nucli antic del municipi

Projectes casc antic Alpicat Plaça Església-2 inteior
photo_camera Imatge virtual de l'actuació a la zona de l'església

El ple de l’Ajuntament d’Alpicat ha aprovat dos projectes que permetran rehabilitar els carrers i places del casc antic del nucli. El primer d'ells, amb un pressupost de 343.000 euros, inclou una actuació a la plaça de l’església, l’entorn de la Unió i de les futures dependències municipals situades a l’edifici Cal Negre. La intervenció preveu una reurbanització de tot l’entorn, la substitució de tots els serveis i donar prioritat als vianants mantenint els sentits de la circulació.

Aquesta primera actuació s’ha inclòs en els pressupostos del 2018 i és finançada pel pla extraordinari de finançament de la Diputació de Lleida amb 135.000 euros, mentre que la resta sortirà de recursos propis de l’Ajuntament. L’alcalde Joan Gilart ha manifestat que “amb aquesta obra intentarem dignificar un espai que cal tenir en compte que engloba alguns dels edificis més emblemàtics del poble, als quals envoltarem d’un entorn adequat, tal com es mereix”.

Pel que fa al segon projecte, inclou la reurbanització de tot el casc antic del municipi, amb la renovació dels serveis, la substitució de paviment, la millora de les escales d’accessos i l’adequació de dos aparcaments al carrer Rabal i al carrer Centre. Amb un pressupost de 890.000 euros, aquesta intervenció està previst que s’executi per fases quan es disposi del finançament. Sobre aquest projecte, Joan Gilart ha dit que “és una necessitat renovar els serveis d’aquest àmbit, ja que fa temps que no s’inverteix en el casc antic, però som conscients que aquesta obra s’haurà d’executar per fases quan disposem del finançament suficient”.

comentaris