23.05.2022 |
Territoris.cat

Alpicat aprova la rebaixa de l'IBI rústic i de l'impost d'obres per al 2018

Alpicat -Ordenances fiscals interior
Reducció d'un 25% l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, que passa del 4 al 3%
Alpicat aprova la rebaixa de l'IBI rústic i de l'impost d'obres per al 2018

El ple de l’Ajuntament d’Alpicat ha aprovat aquesta setmana la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2018, que contempla importants rebaixes en l’IBI rústic i en l’impost d’obres, així com a bonificacions per a diferents tipus de vehicles

Segons fonts municipals, destaca entre les millores una reducció del 22% de l’Impost de Béns Immobles rústics per tal de disminuir l’impacte que tindrà sobre els contribuents l’alta de les noves construccions indispensables en rústica, realitzada pel cadastre durant l’any passat. En aquest sentit, l’alcalde, Joan Gilart, assegurava que “amb aquest acord ajudem dins les nostres possibilitats el sector agrícola i ramader del municipi”.

L'Ajuntament incorpora bonificacions en obres de supressió de barreres arquitectòniques i eficiència energètica

També s’ha reduït un 25% l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, que ha passat del 4% al 3%, alhora que s’ha mantingut la bonificació del 50% sobre les actuacions realitzades al casc antic del municipi.

A més, s’han incorporat bonificacions per obres de supressió de barreres arquitectòniques i eficiència energètica. Gilart ha recordat que “érem dels últims municipis que mantenien el 4% i esperem que això ajudi a reactivar el sector de la construcció al municipi”.

Bonificacions també per a vehicles de més de 25 anys i aquells amb tecnologia híbrida o elèctrica

Pel que fa a l’impost de vehicles, s’han incorporat bonificacions del 75% en vehicles de més de 25 anys i en vehicles amb tecnologia híbrida o elèctrica, ja que, segons l’alcalde, “aquesta és una reivindicació que teníem de la ciutadania, i amb la proposta mostrem el compromís municipal amb el medi ambient”.

Finalment, pel que fa a la taxa per a la recollida, gestió i tractament de residus, s’ha mantingut per als petits productors i s’ha incrementat als grans productors, per tal de fer més justa la taxa en funció de la quantitat de residus generats. “Amb l’acord, pagaran més els que més residus generen”, ha manifestat Joan Gilart.

Alpicat aprova la rebaixa de l'IBI rústic i de l'impost d'obres per al 2018
comentaris