El mural d'Oriol Arumí guanya el premi del públic del Torrefarrera Street Art Festival

Premi Public Torrefarrera inteior
photo_camera Imatge del mural guanyador del premi del públic

El mural realitzat per l'artista català Oriol Arumí ha estat l'escollit pels torrefarrerins i torrefarrerines com a guanyador del premi del públic del Torrefarrera Street Art Festival dotat amb 500 euros. Aquest treball ha rebut 48 dels 116 vots vàlids materialitzats a través de la web de participació habilitada per l'Ajuntament per a tal efecte.

El grafit guanyador ocupa dues parets de la bàscula de la partida de Malpartit amb una superfície de 85,80 i 45 metres quadrats, respectivament. El segon mural més votat, amb 47 vots, ha estat el de l'artista colombiana Zurik i el tercer, amb 35 vots, ha estat el del valencià Xolaka, tots dos ubicats a l'exterior del centre de salut de la localitat.

El grafit ha estat el més votat pels veïns, per davant dels treballs realitzats per l'artista colombiana Zurik i pel valencià Xolaka

En l'obra guanyadora del premi del públic destaquen la figura d'una nena envoltada de colors saturats i variats, que generen un impacte visual de contrast amb l’entorn. Segons han valorat els organitzadors, "el somriure de la protagonista transmet alegria i optimisme i transporta l'observador del mural a la infantesa".

Així mateix, van informar que el treball que l'artista madrileny Sfhir va realitzar en aquesta primera edició del Torrefarrera Street Art Festival ha estat seleccionat recentment per StreetArt360.net com un dels millors murals del món duts a terme al setembre.

El mural d'Sfhir en aquesta primera edició del certamen ha estat escollit per StreetArt360.net com un dels millors treballs duts a terme al setembre a escala internacional

El passat 8 de setembre, en el marc de la Festa Major de Torrefarrera, es van donar a conèixer els premis del jurat del 1r Torrefarrera Street Art Festival. El jurat va atorgar el primer premi (1.000 euros) al duo d'artistes GFX Folk & Miedo12, de València i Alacant, autors de l'obra del mur de gairebé 400 metres quadrats en un lateral del pavelló municipal. El segon premi del certamen, dotat amb 500 euros, va ser per a l'artista Sfhir per la intervenció mural al carrer Ramon Muntaner (176 metres quadrats).

Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, la nova proposta que va llançar el consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social. El certamen ha comptat amb el suport de la Diputació i l’empresa ICG Software i davant de l’èxit i la bona acceptació per part dels veïns i veïnes, ja es prepara una segona edició per l’any que ve.

Comentaris