09.12.2022 |

Alpicat estrena la primera zona d’esbarjo per a gossos

El recinte està ubicat a l’avinguda del Parc i s’ha equipat amb dos espais dividits per gossos petits i grans

ZonaEsbarjo Alpicat-1
Alguns dels usuaris que han pogut estrenar la nova zona d'esbarjo
Alpicat estrena la primera zona d’esbarjo per a gossos

Els veïns i veïnes d’Alpicat disposen des de dissabte passat d’una zona d’esbarjo per a gossos, un nou equipament promogut per l’Ajuntament d’Alpicat.  L’espai disposa de dos zones, una d’ús exclusiu per a gossos grans de més de 9 quilos i una altra per a gossos petits, garantint la seguretat d’aquests darrers.

La normativa comuna per tots dos espais contempla que els gossos vagin sempre acompanyats per un adult responsable, perfectament identificats amb xip i placa, i lligats en sortir de la zona d’esbarjo. A més, els responsables hauran de recollir els excrements i dipositar-los a les papereres que hi ha a l’interior del recinte. Cal remarcar que, mentre es mantinguin les restriccions sanitàries, l’aforament estarà limitat a 10 usuaris en cadascuna de les dos zones.

En el cas de la zona per a gossos grans, aquells animals que siguin considerats potencialment perillosos han de dir sempre el morrió

Aquest nou equipament està ubicat en terrenys municipals a l’avinguda del Parc, entre el camí de Raimat i Joaquim Costa i ocupa un espai de més de 1.200 metres quadrats que fins ara estaven sense ús. S’hi ha habilitat una zona arbrada, il·luminació i una via d’accés per a les persones. 

L’alcalde Joan Gilart i el regidor Joan Limón coincideixen a l’hora de senyalar que aquesta actuació dona resposta tant als propietaris dels animals, que demandaven una zona d’aquestes característiques, com a la resta de veïns i veïnes que no en tenen i que poden patir molèsties pel fet que els gossos no disposin d’un espai adequat. L’actuació ha comptat amb un pressupost de 50.000 euros, dels quals la meitat han estat finançats per la Diputació de Lleida.

Alpicat estrena la primera zona d’esbarjo per a gossos
comentaris