28.01.2022 |
Territoris.cat

Alpicat iniciarà al setembre la rehabilitació de Cal Negre com a seu de l'Ajuntament

El consistori licita la reforma i ampliació de les piscines i les obres començaran un cop acabada la temporada estival d'enguany

Alpicat treu a licitació la reforma de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre 3 interior
Les obres de les piscines començaran a l'octubre i s'espera que tot estigui a punt per a l'estiu del 2018
Alpicat iniciarà al setembre la rehabilitació de Cal Negre com a seu de l'Ajuntament

El ple de l’Ajuntament d'Alpicat del passat dilluns va donar llum verda a la licitació dels dos grans projectes de l’actual legislatura, segons van informar fonts municipals i que són l’ampliació i reforma de les piscines i, en segon lloc, la rehabilitació de Cal Negre com a futura seu del consistori.

En el cas de les piscines, la licitació es farà per 999.881,59 euros, amb vuit mesos de termini d’execució i un inici de les obres previst un cop acabi la temporada estival d'enguany. Pel que fa a la rehabilitació de Cal Negre com a dependències municipals, es farà per 1.065.202,17 euros, amb un termini d’execució de 12 mesos i l’inici de les obres previst també pel mes de setembre.

La nova seu consistorial es preveu que estigui operativa a principis del 2019

Pel que fa a l’Ajuntament, el canvi de seu permetrà, d’una banda, deixar enrere l’actual seu, que s’havia quedat petita, desfasada i amb barreres arquitectòniques, i que ara es destinarà a altres usos per serveis; i d’altra, per rehabilitar un edifici, situat entre la plaça de l’Església i el carrer Major, que és d’un notable valor cultural i que l’any 2010 va ser declarat Bé d'Interès Local.Alpicat treu a licitació la reforma de les piscines i la rehabilitació de Cal Negre 1 texte

Segons el projecte, redactat pels serveis tècnics de la Diputació de Lleida, les noves dependències municipals constaran de cinc plantes (soterrani, planta baixa i tres plantes d’alçada), una superfície conjunta de més de 1.000 metres quadrats (221 per planta) i una adequació a la normativa vigent d’un conjunt que, a més, ja té fets els fonaments i estructura, amb la qual cosa es produeix un estalvi en diners i en temps, de manera que es preveu que la rehabilitació estigui enllestida a finals del 2018 i que ja estigui plenament operatiu coincidint amb l’inici del 2019.

Es comptarà amb tres piscines i en el cas de la gran es disposarà d'una àrea de platja i espais diferenciats per edats

Pel que fa a les piscines municipals, les tasques d’ampliació d’aquest espai s’iniciaran immediatament després de la campanya d’estiu d’enguany, és a dir, a l’octubre, per tal que tot estigui a punt per a l’estiu del 2018. En aquest cas, la superfície del recinte serà més del doble que l’actual, en passar dels 3.000 metres quadrats actuals als 7.000 que tindrà el nou espai.

Les instal·lacions, que inclouran tres piscines, estaran adaptades a totes les normatives vigents i disposaran de zona de jocs, a més de comptar, en el cas de la piscina gran, amb una àrea de platja i tres espais diferents per a infants, joves i adults. 

D’altra banda, les piscines municipals d’Alpicat encetaran aquest divendres 9 de juny la temporada de bany, que s’allargarà fins al dilluns 11 de setembre. 

Alpicat iniciarà al setembre la rehabilitació de Cal Negre com a seu de l'Ajuntament
comentaris