19.01.2022 |
Territoris.cat

Alumnes d'ESO es formen per anar a Gàmbia, i copsar les desigualtats Nord-Sud

Alumnes de l’Institut Manuel de Montsuar participen en la formació en cooperació
Alumnes de l’Institut Manuel de Montsuar participen en la formació en cooperació
Alumnes d'ESO es formen per anar a Gàmbia, i copsar les desigualtats Nord-Sud

El projecte Educació per al Desenvolupament Montsuar és un projecte conjunt de l'Institut Manuel de Montsuar i de l'ONGD Alpicat Solidari, amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida. Pretén despertar l’interès d'alumnes de 4rt d'Educació Secundaria Obligatòria (ESO) en el món de la cooperació internacional per al desenvolupament.

Alpicat Solidari fa més de 10 anys  que treballa a la localitat de Baja KundaEls alumnes de l’Institut Manuel de Montsuar rebran formació en cooperació i relacions Nord-Sud, alhora que treballaran el desenvolupament d'un projecte propi. Dins de les formacions programades que es realitzaran al centre i en horari lectiu, hi participaran voluntaris i cooperants d'Alpicat Solidari que explicaran la seva experiència, tècnics de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida que els parlaran sobre cooperació internacional, drets humans i solidaritat, i ciutadanes i ciutadans de Gambia establerts des de fa anys a Catalunya que els donaran el seu punt de vista sobre les polítiques de la cooperació internacional per al desenvolupament.

Del 10 fins al 17 de febrer de 2018, els alumnes viatjaran a Gambia, país on Alpicat Solidari fa més de 10 anys  que treballa a la localitat de Baja Kunda

Els alumnes viuran en primera persona tot el que s'ha treballat en el bloc formatiu. Podran veure, sentir i olorar una realitat totalment diferent a la seva i copsar les desigualtats encara malauradament avui existents entre els països del Nord i del Sud. Els alumnes aprofitaran el viatge per visitar un centre mèdic i una cooperativa de dones, i conviuran amb alumnes de l’escola que l’ONDG lleidatana co-gestiona.

Els alumnes posaran en pràctica tot allò après i viscut en els dos blocs anteriors, amb la finalitat de crear materials didàctics que compartiran amb la resta de la comunitat educativa. S’espera que en surtin articles de premsa, xerrades, exposicions de fotografies...

Alumnes d'ESO es formen per anar a Gàmbia, i copsar les desigualtats Nord-Sud
comentaris