Apareixen més esquerdes al Parc de Bombers Voluntaris de Seròs

Seròs reclama des de fa anys un nou parc de bombers voluntaris, una reivindicació va prendre especial rellevància l'estiu del 2016 quan l'actual edifici es va haver d'apuntalar pel seu mal estat de conservació

El cap del Parc de Bombers Voluntaris de Seròs assenyalant una de les esquerdes @LauraCortés
photo_camera El cap del Parc de Bombers Voluntaris de Seròs assenyalant una de les esquerdes @LauraCortés

El Parc de Bombers Voluntaris de Seròs perilla des d'avui una mica més després que aquest diumenge s'ensorrés una de les parets de la casa del costat, per la qual cosa s'han desallotjat les 3 persones que hi vivien.

Arran de l'esfondrament d'un dels murs de càrrega que separa la casa del costat del magatzem adjacent al Parc de Bombers de Seròs, han aparegut noves esquerdes al parc i se n'han tornat a obrir moltes de les que s'havien arreglat. Aquest diumenge i aquest dilluns els tècnics municipals han estat analitzant els dos edificis i tant els bombers, com l'Ajuntament i la família desallotjada esperen a l'informe per conèixer l'abast de la situació.

Les noves esquerdes al Parc de Bombers Voluntaris de SeròsEl cap del Parc de Bombers Voluntaris de Seròs, Marcos Albà, reclama que es faci el nou Parc de Bombers que es va prometre l'any 2008 i lamenta que les condicions laborals no són bones perquè no hi ha comoditats mínimes per treballar.

L'alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, reconeix que les noves esquerdes poden afectar l'estabilitat del parc i avui mateix tècnics municipals i bombers analitzaran l'estructura dels edificis i avaluaran si cal desallotjar també el parc.

Pel que fa a la família desallotjada –una dona gran, el seu fill i la dona d'aquest- s'han traslladat a una altra casa que tenen al municipi fins que els tècnics avaluïn l'habitatge afectat, segons ha explicat l'alcalde de Seròs. Pel que fa a les causes, Romia destaca que es tracta d'una zona amb moltes humitats i que aquestes humitats són les que han afectat, tant ara a la casa, com des de fa anys al deteriorament del Parc de Bombers.

Un dels bombers del Parc de de Seròs assenyalant les esquerdes @LauraCortés

Una reivindicació històrica

Seròs reclama des de fa anys un nou parc de bombers voluntaris, una reivindicació va prendre especial rellevància l'estiu del 2016 quan l'actual edifici es va haver d'apuntalar pel seu mal estat de conservació. El nou parc de Bombers està previst que es construeixi en un solar d'uns 2.000 metres quadrats situat a l'avinguda de Fraga, després que els primers terrenys reservats per a aquest equipament es descartessin perquè la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) els va considerar zona inundable, la qual cosa va retardar la seva construcció, prevista inicialment pel 2018.

Tot i això, a l'abril de 2019, el llavors conseller d'Interior, Miquel Buch, va anunciar que ja tenien preparat el projecte per a la licitació del nou parc de Bombers de Seròs, per un pressupost de 800.000 euros i calculava, llavors, que les obres podrien començar el 2020, una data que no s'ha complert.

Al maig d'aquest 2021, el llavors conseller d'Interior, Miquel Sàmper, reconeixia durant una visita per les comarques de Lleida que el Parc de Bombers de Seròs estava en condicions "lamentables" i es comprometia a donar-li prioritat si tornava a ser conseller o, en cas de no ser-ho, a passar-li la demanda a la nova persona responsable d'Interior. L'actual conseller d'Interior és Joan Ignasi Elena, que haurà d'entomar ara aquest problema.

Comentaris