ASPID posa en marxa un banc solidari d’ajudes tècniques per l’autonomia personal

L’entitat ha recollit cadires de rodes, caminadors, llits articulats i més material ortopèdic per cedir a usuaris que ho necessitin

Banc Solidari Productes de Suport per a l’Autonomia Personal
photo_camera Banc Solidari Productes de Suport per a l’Autonomia Personal @ASPID

ASPID ha promogut la creació del Banc Solidari de Productes de Suport per a l'Autonomia Personal amb l'objectiu de recollir, recuperar i cedir en règim de préstec solidari material tècnic i ortopèdic per a totes les persones que per raó de manca d'autonomia temporal els puguin necessitar. Des que el servei es va engegar, l’entitat ja ha recollit una trentena de productes de suport o ajudes tècniques de tipus molt divers, com ara cadires de rodes, caminadors d'interior, grues, llits articulats, trípodes, elevadors de WC i cadires amb orinal, entre altres.

A banda de la recollida d'equipaments, el servei també ha orientat i assessorat a vuit usuaris sobre l'ajut tècnic de la seva tipologia concreta de dependència.

Per tal de promoure aquest banc solidari, ASPID ha posat en marxa el web www.aspidautonomia.cat i ha portat a terme una campanya de difusió per captació de productes en desús. El portal també recull informació en l'àmbit de l'accessibilitat i la vida independent de les persones amb discapacitat, així com serveis d'atenció domiciliaris i suport en l'entorn. El projecte té el suport de l'Agencia Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya.

La filosofia del projecte, que segueix els principis del respecte al medi ambient i l'economia circular, es allargar la vida del producte, donar resposta a una demanda no coberta a la ciutat de Lleida i comarca, fomentar el consum col·laboratiu en la cessió i préstec de productes, aportant benestar i una millora de la qualitat de vida a les persones en situació de discapacitat o dependència.

Comentaris