Bisbat i feligresos decidiran el futur de l'escultura instal·lada sense permís a l'església de Benavent de Segrià

Imatge de Sant Joan  en la façana de l'església de Benavent de Segrià
photo_camera Imatge de Sant Joan en la façana de l'església de Benavent de Segrià

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, s'ha compromès a escoltar l'opinió dels feligresos de Benavent de Segrià abans de de decidir si es manté o es retira l'escultura de Sant Joan que veïns del poble van instal·lar a la façana sense el permís de la diòcesi ara fa una setmana.

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez amb els filigresos i veíns de Benavent de Segrià 1La peça la va fer un escultor aficionat de Benavent, Ramon Inglés, i el bisbat va rebutjar al·legant un criteri estètic, ja que considera que la peça no és adequada per a un monument barroc del segle XVIII. Salvador Giménez Valls ha fet aquest diumenge una visita pastoral a Benavent, on no ha pogut esquivar la polèmica per l'escultura, que dissabte passat va aparèixer a la façana malgrat l'oposició de la diòcesi.

Entre els veïns hi ha certa disparitat d'opinions però la majoria volen que es quedi on és i es tanqui l'assumpte. El bisbe ha assegurat que la decisió encara no està presa i que "farem el que diguin els tècnics i la gent del poble, ja ho veurem més endavant". Sobre la qualitat de la peça, només ha dit que no la pot jutjar perquè "no l'he vista i jo no sóc artista".

Imatge de Sant Joan a l'església de Benavent de SegriàL'escultura, que fa un metre i mig d'alt, s'ha col·locat a un espai de la façana que estava buit des que la imatge que presidia l'entrada va ser destruïda durant la Guerra Civil. La nova escultura que representa Sant Joan Baptista, el patró del poble, la van encarregar un grup de veïns membres del consell parroquial a Ramón Inglés, un jubilat aficionat a l'escultura, que la va fer de forma altruista. El veto del Bisbat a la peça va desencadenar la rebel·lió d'una part dels veïns, que van tirar pel dret i la van instal·lar sense autorització de la diòcesi.

Davant l'oposició del Bisbat, els veïns van començar una recollida de signatures. Quan ja en tenien prop de 200 la campanya es va aturar perquè, justament, l'escultura va aparèixer a la façana.

Comentaris