12.04.2021 |
Territoris.cat

El bus turístic porta a residents i visitants a (re)descobrir Lleida i el seu patrimoni

Aquest estiu es proposen dues rutes: la verda dels matins, amb parada i visita gratuïta al Castell dels Templers i a l’Arborètum; i la ruta de la tarda, la ruta històrica panoràmica dels dos turons.

 

El Castell dels Templers de Gardeny - Turisme de Lleida
El Castell dels Templers de Gardeny - Turisme de Lleida
El bus turístic porta a residents i visitants a (re)descobrir Lleida i el seu patrimoni

El bus turístic ja torna a circular pels carrers de Lleida des d’aquest 24 de juny. Ho farà fins l’11 de setembre a través de dues rutes i oferirà, a més, una entrada gratuïta al Castell dels Templers de Gardeny i a l’Arborètum tots els matins d’estiu de dimarts a diumenge. 

La ruta dels matins és la ruta verda, que té parada i visita gratuïta al Castell dels Templers i a l’Arborètum; i la de la tarda, és la ruta històrica panoràmica dels dos turons de Lleida.

El bus, un vehicle descobert d’una sola planta amb capacitat per a 44 persones, porta incorporat un sistema d’àudio en quatre idiomes perquè els viatgers puguin escoltar durant el recorregut les principals dades i referències que cal saber per conèixer la ciutat. L’àudio incorpora música del compositor lleidatà Enric Granados, i està en català, castellà, anglès i francès. Al mateix bus es poden comprar uns auriculars per 50 cèntims.

Un concert a l'Arborètum  -  Arborètum - Jardí Botànic de LleidaUn concert a l'Arborètum  -  Arborètum - Jardí Botànic de Lleida

El preu del tiquet del bus turístic es d’1,20 euros; el mateix que el bitllet senzill del transport urbà, i s’hi poden utilitzar les targetes integrades (T-Nostra, T-Estudiant, T-Temps ATM i Emocity).

Els horaris són a les 10.00, 11.00 i 12.00 hores del matí i a les 18.00, 19.00, 20.00 i 21.00 hores  a les tardes. A més, els divendres i dissabtes també hi ha servei a les 22.00 hores. 

Aquest servei, que és ofert per Turisme de Lleida junt amb Autobusos de Lleida, ja s’ha consolidat com una atracció tant per residents com visitants, ja que permet visitar i conèixer millor la capital tot descobrint els múltiples atractius patrimonials que alberga la ciutat amb una visita panoràmica i comentada.

Cartell Bus Turístic de Lleida

El bus turístic porta a residents i visitants a (re)descobrir Lleida i el seu patrimoni
comentaris