21.01.2022 |
Territoris.cat

La mestra de l'escola bressol de Soses enfronta a la corporació municipal

L'alcaldessa Sandra Marco amb l'equip de Govern de Soses
L'alcaldessa Sandra Marco amb l'equip de Govern de Soses
La mestra de l'escola bressol de Soses enfronta a la corporació municipal

Aquest dilluns l'equip de Govern de l'Ajuntament de Soses, en paraules de l'alcaldessa Sandra Marco, anunciava que tenien previst reduir la despesa de personal en un 28% el que representava un estalvi de 20.000 euros anuals, una xifra que permetrà contractar una nova mestra per l'escola bressol municipal.

L'alcaldessa republicana, de Soses destacava la reducció important en el capítol 1 de despesa del pressupost, en relació a l'anterior equip de Govern. Marco, detallava que l'anterior mandat es van reservar 71.345 euros pels recursos humans, de personal i electes, i la proposta d'ERC s'ha reduït fins als 51.326 euros. La diferencia dels 20.000 euros, es destinarà a cobrir la plaça d'una mestra per l'escola bressol, a partir del setembre, per la qual cosa es farà un concurs públic a partir del mes d'agost.

Marco, assegura que és imprescindible incorporar una nova docent per continuar mantenint el nivell de qualitat del servei. Segons l'alcaldessa, en cursos anterior l'equipament educatiu ja disposava d'una mestra més, però el consistori va decidir prescindir dels seus serveis

Isidre Mesalles i l'equip de Junts per Soses

Junts per Soses, acusa l'equip de Govern de falsejar la veritat

El portaveu de Junts per Soses, i anterior alcalde del municipi del Segrià, Isidre Mesalles responia al comunicat dels republicans, assegurant que les dades facilitades per l'equip de Govern són totalment falses. Mesalles explicava que la seva retribució havia sigut de 1.750 euros mensuals, amb una dedicació plena al consistori, mentre que l'actual alcaldessa percebrà 1.100 euros, amb una dedicació del cinquanta per cent, ja que l'altra meitat està ocupada en el departament de Benestar Social i Família.

Amb aquests paràmetres representa que, Marco s'ha incrementat un 25,7% la seva retribució

Mesalles, també feia referència a la resta de regidors de l'equip de Govern, que segons el cartipàs municipal, presentat el passat 15 de juliol, s'han incrementat els honoraris considerablement, destacant que en l'anterior mandat l'equip de Govern el componien sis regidors, i en l'actual el conformen cinc.

El portaveu de Junts per Soses explicava, que durant el curs 2018, l'Ajuntament de Soses complia perfectament amb les ràtios estipulades pel Departament d'Educació. El servei educatiu disposava d'un monitor extern de menjador i cada any col·laboraven en l'oferta de pràctiques per a estudiants dels diferents centres educatius lleidatans.

Per tant, i d'acord amb els criteris del Departament d'Ensenyament, l'escola bressol tenia totes les necessitats bàsiques cobertes

Tot plegat és, segons Isidre Mesalles, una continuació de la campanya electoral que va fer el grup d'ERC, una campanya completament destructiva i plena de falsedats contra el grup de Junts per Soses, el que ha generat un nivell de crispació a la població com no es veia des de fa dècades, i veïns i veïnes del nostre poble no es mereixen.

 

La mestra de l'escola bressol de Soses enfronta a la corporació municipal
comentaris