La collita de préssec es reduirà un 11% al Baix Segrià però la fruita serà de bona qualitat

Enguany es colliran 384.780 tones de fruita de pinyol a Catalunya, la majoria de les quals a la demarcació de Ponent
Un temporer collint préssecs. Foto: ACN
photo_camera Un temporer collint préssecs. Foto: ACN

Els productors del Baix Segre han començat aquests dies la recol·lecció de préssec pla i altres varietats de fruita de pinyol en una campanya que es preveu "normal", després d'uns anys marcats per les baixes produccions i la sequera.

Tot i ser una campanya "normal", enguany es preveu collir un 4% menys de fruita de pinyol al conjunt del país. De les prop de 385.000 tones que es colliran, segons les previsions del Departament d'Acció Climàtica, 362.360 corresponen a la demarcació de Lleida. En el cas del préssec pla, a Lleida es colliran 98.990 tones, un 11% menys en comparació amb l'any passat

La fruita que s'està collint presenta una qualitat "excel·lent", amb bons calibres i bons nivells de sucre, ha explicat el cap sectorial de Fruita Dolça de JARC, Sergi Balué, que també valora que enguany la campanya no es solapi amb d'altres com la de Múrcia. Segons les previsions del Govern, enguany es colliran 384.780 tones de fruita de pinyol a Catalunya, la majoria de les quals a la demarcació de Ponent, un 4% menys respecte al 2023.

La recol·lecció de la fruita de pinyol va arrencar fa dues setmanes i s'allargarà fins a finals de setembre. De moment, les previsions pel que fa a la campanya són "molt bones", ha explicat Balué, tant pel que fa a la qualitat "excel·lent" de la fruita com per a les dates de recol·lecció, que són les habituals de la zona de Ponent. Això evita que se solapi l'oferta d'aquí amb la d'altres mercats que com el murcià.

La bona producció i el fet que la campanya no coincideixi amb la d'altres llocs també fa que enguany no hi hagi problemes de falta de mà d'obra. "És molt bo que hi hagi normalitat també per als nostres treballadors, que venien de dos anys on no els hi hem pogut donat tota la feina que volíem", ha dit Balué, que indicat que les empreses i productors cobreixen les seves necessitats amb personal fixe discontinu.

Comentaris