Salut gestionarà l'Hospital Jaume Nadal Meroles de Lleida a partir de l'octubre

La concessió que l'actual empresa gestora té amb el Servei Català de la Salut finalitza d'aquí a quatre mesos

L'hospital Jaume Merola de Lleida. Foto: ACN
photo_camera L'hospital Jaume Nadal Meroles de Lleida. Foto: ACN

El Departament de Salut ha iniciat el procés per tal que l'Hospital Jaume Nadal Meroles de Lleida, centre d'atenció intermèdia, passi a mans de l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris aquest any. Salut ja ha comunicat per escrit a la societat que actualment gestiona el centre, SAR Residencial y Assistencial Sociosanitaria, que l'1 d'octubre finalitza la concessió que manté amb el Servei Català de la Salut.

El canvi a favor de l'entitat pública respon a una històrica demanda dels seus professionals, que mantindran el seu lloc de treball. El centre sanitari atén una mitjana de 550 pacients anuals amb necessitats de recuperació funcional, cures complexes o en situació pal·liativa procedents del seu domicili, hospitals o residències.

El traspàs també respon a la voluntat de l'administració de realitzar les seves funcions amb recursos propis, així com millorar la sostenibilitat i l'eficiència del centre.

L'hospital va començar la seva activitat per al sistema sanitari públic el mes de desembre de 2001, quan va assumir l'atenció dels pacients ingressats a l'antic Hospital Sociosanitari Creu Roja de Lleida, així com la majoria de la seva plantilla de professionals.

El centre disposa de 126 places d'internament i 25 d'hospital de dia. La unitat d’internament està distribuïda en 6 plantes d’hospitalització i una setena on s’ubica la sala de rehabilitació funcional i la de teràpia ocupacional. A la planta baixa hi ha l’hospital de dia terapèutic i rehabilitador per a l’atenció ambulatòria

Comentaris