La companyia de teatre Campi Qui Pugui inicia la seva gira internacional

El Teatre de l’Escorxador de Lleida ha estat l’escenari escollit per la presentació de la nova temporada de la companyia lleidatana Campi Qui Pugui

campi2
photo_camera L'escenografia dels Campi Qui Pugui, a punt per fer vibrar els públics d'arreu d'Europa

Aquest matí, la companyia Campi Qui Pugui ha fet pública la seva nova temporada teatral. Aquesta gira serà més internacional que mai, ja que portarà als de Castellserà i Lleida a recórrer tot tipus d’escenaris d’arreu del globus. Visitaran un total de set països europeus (França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Portugal, Àustria i Romania), tornaran a actuar a Israel i s’estrenaran al Canadà.

La companyia, fundada al 2009 pels actors Jordi Pedrós i Cristina Garcia, reivindica el carrer com espai de trobada i d’experiència teatral i artística, i no només com una zona de pas. És per aquest motiu que adapta tot tipus de contes populars en el marc d’hipotètics escenaris reals, i ho fa pensant que pugin gaudir-los tant petits com grans. El llenguatge que Campi Qui Pugui empra als seus espectacles és fonamentalment gestual, ja que és molt més fàcil de comprendre arreu del globus, i l’humor sempre hi es present.

Els espectacles ‘Rats!’ (nascut al 2015) i ‘Manneken’s Piss’ (2016) podran veure’s enguany en trobades culturals tant destacades com la fira de teatre infantil de Fetén, a Gijón; De Gevleugelde Stad Ieper –la fira de teatre de carrer més important dels Països Baixos–; o al festival musulmà per la pau Haifa Kids, International Children’s Theater Festival.

Els Campi Qui Pugui també actuaran en diferents punts de Catalunya i l’Estat espanyol, i ho farà en parell d’ocasions a Ponent: una al Teatre Municipal de l’Escorxador, fent el tancament de temporada de la sala (2 de juny); i en el marc de la Festa Major d’estiu d’Alpicat (el 24 d’agost).

Pedrós ha reivindicat que estem molt contents de poder portar els nostres espectacles arreu del món, però també ens agradaria que se’ns conegués molt més a casa. Garcia, per la seva part, ha destacat que la xarxa de teatre infantil de Lleida és de molta qualitat i crec que caldria conèixer de veritat el valor que té.

La companyia, que ha rebut reconeguts premis nacionals i internacionals per la seva feina, arrenca aquesta tarda la seva furgoneta en direcció a la primera actuació de la temporada i ja està treballant en la producció del seu proper espectacle, que es presentarà durant el 2018.