Concurs fotogràfic en el pas dels Camins d'or líquid pel municipi de Seròs

Les fotografies es poden fer arribar al correu [email protected] fins al diumenge 13 de desembre, hi haurà un premi per cadascuna de les categories, gentilesa del Molí Aresté Teixidó
Vistes del municipi de Seròs
photo_camera Vistes del municipi de Seròs

La programació del cicle Camins d'or líquid ha fet la parada fins al 13 de desembre al municipi de Serós, una parada amb la qual el municipi del Segrià Sec proposa un concurs de fotografia amb la temàtica de l'oli, en el que compta amb la complicitat del molí Aresté Teixidó. El Consell Comarcal del Segrià organitza Camins d’or líquid, un seguit d’activitats que tenen per objectiu difondre i gaudir conjuntament de la cultura de l’oli.

Els participants poden enviar les fotografies en tres categories, la primera dedicada a la gastronomia amb la presència de l'oli verge extra, la segona categoria fa referència al paisatge del Segrià Sec, les oliveres, la pedra seca, les cabanes de volta, els marges... hi ha on triar. La tercera de les propostes seria una instantània personalitzada, sigui en solitari, en grup o en família collin olives.

Molí Aresté TeixidóLes fotografies es poden fer arribar al correu [email protected] fins al diumenge 13 de desembre, hi haurà un premi per cadascuna de les categories, gentilesa del Molí Aresté Teixidó.

El cicle Camins d'or líquid compagina l'activitat amb un concurs radiofònic en el qual participa l'emissora UA1, en què els oients podran seguir les càpsules informatives referents al municipi de Serós i al mateix temps participar en el sorteig d'un lot d'oli verge extra del Molí Aresté Teixidó del municipi.

Un molí centenari

Fa més de 100 anys que Aresté Teixidó es dedica al cultiu, producció, elaboració i envasat d'Oli d'Oliva Verge Extra, 4 generacions relacionades amb l'oli Montmaneu, nom que honora la muntanya més alta del Segrià i que s'albira des del molí. El molí està situat al municipi de Serós on la tecnologia al servei de la tradició els ha permès amb el pas dels anys consolidar-se i mantenir el Compromís en el seu entorn. Posseeixen el segell de venda de proximitat i obren les seves instal·lacions tot l'any per poder visitar-les i veure el procés de producció així com visitar els camps d'oliveres i d'altres activitats com tasts d'olis i maridatges. També tenen el segell ecològic ( CCPAE), ja que tenen una varietat BIO com es detalla a continuació:

Vistes del municipi de Seròs 2

El municipi de Seròs

La vila de Seròs es troba a 103 m d’altitud, a la plana de la dreta del Segre, al sector més fèrtil del terme. Es destaca al centre del nucli antic, de carrerons estrets i mal urbanitzat, la notable església parroquial de Santa Maria (1745), molt àmplia, amb creuer, majestuós cimbori, naus amb capelletes d’ordre compost i magnífica façana barroca ornada amb una rica decoració; el campanar, de torre, és vuitavat. Conservà fins el 1936 bells retaules i la imatge del Remei, gòtica, procedent de Vinganya. El Palau dels Montcada, molt degradat (llevat de la façana i l’escala senyorial, que encara es conserven en part), ha estat els darrers cent anys presó, quarter de la guàrdia civil i avui habitatge.

Aiguabarreig al municipi de Seròs

Per visitar

En el terme de Seròs hi trobareu l’antiga la séquia de Seròs i el canal d’Aragó i Catalunya, hi ha les restes de l’antic monestir trinitari de la Mare de Déu dels Àngels de Vinganya. A la partida del Bovalar, a curta distància del municipi si troben les restes de la basílica paleocristiana del Bovalar, el jaciment, conegut des del 1943, que n'han destacat la importància del mobiliari litúrgic. El jaciment del Mas de la Cabra, corresponent al començament de l’edat del ferro, presenta restes de diversos habitatges

Comentaris