23.04.2021 |

La Coordinadora d’ONGD i l’ANIMAC convoquen “Animem el desarmament”

El concurs audiovisual premiarà el millor curt, que es produirà de la mà d’Emilio Martín i es projectarà al proper ANIMAC

20170130DENIPPlaçaRicardVinyes (64)
La cel·lebració del DENIP 2020 a la Plaça Ricard Vinyes
La Coordinadora d’ONGD i l’ANIMAC convoquen “Animem el desarmament”

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida ha convocat, conjuntament amb el festival de cinema d’animació ANIMAC, el concurs Animem el desarmament adreçat a alumnat de secundària i batxillerat dels centres educatius de la ciutat de Lleida.

Un any més, la federació d’entitats solidàries ha elaborat una proposta per treballar el DENIP, el Dia Escolar de la No-Violència i la pau, des de l’educació per la transformació social. D’aquesta manera, el concurs girarà al voltant del comerç internacional d’armes i les nefastes conseqüències arreu del món i està adreçat a l’alumnat de secundària i batxillerat de Lleida.

Sota el lema El comerç d’armes: un negoci mortal la Coordinadora ofereix un dossier amb recursos als centres educatius per tractar el tema a l’aula.

Amb la col·laboració de la Paeria, l’ANIMAC i del cineasta Emilio Martí, l’alumnat dels centres educatius que s’inscriguin al concurs aprendran a escriure un guió per animació i s’endinsaran en la tècnica de la rotoscòpia, una antiga tècnica d’animació que consistia en dibuixar sobre el cel·luloide on s’havia enregistrat prèviament imatge real.

El grup d’alumnes guanyadors podran desenvolupar el seu guió i convertir-lo en una animació a partir dels tallers guiats per Emilio Martí, conegut pel seu activisme social i en defensa dels drets humans i pels projectes audiovisuals que mostren el poder de transformació social del cinema i l’animació. El cineasta va rebre una candidatura als Goya 2020 per la seva obra Makun (no llores), un documental d’animació que dóna vida als dibuixos trobats a les parets d’un CIE de Canàries.

El curtmetratge realitzat per l’equip guanyador del concurs de guions, amb ajuda i direcció d’Emilio Martí, es projectarà dins del programa del festival internacional d’animació de Lleida, l’ANIMAC. Els centres educatius poden fer inscripció contactant amb la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida fins al 26 de gener.

La Coordinadora d’ONGD i l’ANIMAC convoquen “Animem el desarmament”
comentaris