Corbins condueix la cultura pels 'Marges' d'un nou festival musical entre juliol i agost

Els organitzadors també ha destacat que Marges vol aportar un valor afegit amb la simbiosi de la cultura i el patrimoni local, per aquest motiu el festival utilitzarà els escenaris del terme al voltant de conreus, eres, la riba del riu, espais de Corbins que en són senya d'identitat
Presentació del Festival Marges de Corbins
photo_camera Estafania Rufach, Jordi Verdú, i David Lesan presenten el Festival Marges de Corbins

La presentació del nou treball de la banda Uënsdei - evolució dels Wednesday Lips- Mudança, previst pel 5 de juliol a Corbins va ser l'origen de la proposta artística, musical i cultural, Marges, que impulsa l'Ajuntament del municipi del Segrià entre els mesos de juliol i agost, segons ha explicat l'alcalde de la localitat Jordi Verdú.

La presentació del cicle s'ha dut a terme aquest dilluns en la plaça de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) presidit per la seva vicepresidenta, Estafania Rufach, l'alcalde de Corbins, Jordi Verdú, i els directors artístics del projecte, Pol Alonso, David Lesan i Aida Lesan. L'acte també ha comptat amb la presència dels membres del grup Uënsdei que han interpretat uns temes del seu darrer treball.

Presentació del Festival Marges de CorbinsSegons han explicat els organitzadors, el punt de partida de Marges sorgeix amb un cartell de propostes musicals, però no es descarta que en pròximes edicions es pugui ampliar a altres àmbits artístics i culturals. En aquest sentit David Lesan ha destacat que Marges també vol ser una reivindicació de la cultura dels pobles de Ponent, una iniciativa que hauria de ser extrapolable a altres municipis, un projecte que s'ha pogut desplegar gràcies al suport incondicional de l'equip de Govern del municipi del Segrià.

Els organitzadors també ha destacat que Marges vol aportar un valor afegit amb la simbiosi de la cultura i el patrimoni local, per aquest motiu el festival utilitzarà els escenaris del terme al voltant de conreus, eres, la riba del riu, espais de Corbins que en són senya d'identitat. El projecte vol ser una reivindicació del territori, i els pobles, sovint, immersos en els marges culturals.

Presentació del Festival Marges de Corbins, @UënsdeiLa banda de mestissatge barceloní i ponentí Uënsdei obrirà el cicle el 5 de juliol, amb la presentació del disc Mudança, a la Platgeta del riu, a les nou del vespre. En una entrevista en la revista Enderrock explicaven que amb un dels temes del treball L'univers, la formació es va fer un lloc al disc recopilatori de música de les Terres de Ponent, Estrats: Sons de Ponent 2.

L'assistència als concerts és gratuïta però cal fer una inscripció prèvia al telèfon 73 19 01 17 o al correu [email protected]

RaquelLúa_AmaiaMirandaEl calendari artístic continuarà el 26 de juliol amb Raquel Lúa acompanyada a la guitarra per Amaia Miranda, que acostaran lletres poètiques carregades de literatura, en l'escenari dels Erals a les nou del vespre. Cantant, autora, lletrista i compositora.

El seu projecte neix des de la sensibilitat, el tacte i el bon gust a l’hora d’interpretar cada nota. Raquel Lúa té una veu melismàtica i virtuosa que, junt a les seves lletres poètiques carregades de literatura, són la senya d’identitat del seu estil. L’acompanya Amaia Mirada a la guitarra i el guitalele. 

PAULA GRANDE_Foto by Silvia Poch (a)Paula Grande portarà el maridatge entre el rap, el trap i el jazz, el 5 d'agost en la partida del Coll del rei a les nou del vespre.

Paula Grande és una barreja de tots els llocs que han ocupat les seves experiències, els seus camins i les seves avantpassades. Una corrent contra allò establert que neda entre el rap, el trap i el jazz. Amb la publicació dels seus treballs discogràfics "Viatge Interestel·lar" (2016) i "SóC" (2018), arriba al món de la música de forma autodidacta, des del carrer i amb la intenció de contribuir a transformar la realitat en la que vivim. Acompanyada en aquesta ocasió per Vic Moliner al baix, posa el cos per parlar des de l’ànima. Una explosió cap a l’exterior. Una mirada sincera que mira als ulls. Un huracà, un mar que canvia amb les estacions. La força i la veu d’un sentir. 

MagalíSare_ManelFortià-PORTADATancarà el cicle el duet Magalí Sare i el Manel Fortià, el 23 d'agost que portaran la sonoritat crua i despullada dels seus temes, amb la voluntat de crear una atmosfera càlida per a cada cançó, el concert també serà en l'escenari de la Platgeta del riu a les nou del vespre. 

Veu i contrabaix s’uneixen i interactuen dalt de l’escenari creant una sonoritat crua i despullada que juntament amb altres elements com el cajón o percussions menors creen una atmosfera càlida per a cada cançó. L’espectacle esdevé un joc constant: l’experimentació i la improvisació lliure sempre hi són presents, cosa que capgira els ritmes i les melodies de les músiques folklòriques catalanes, de la Península Ibèrica i de Sud Amèrica; també amb composicions pròpies. El repte consisteix a barrejar melodies d'una cultura amb ritmes d'una altra, descobrir tota mena de sonoritats i timbres de la veu i el contrabaix. 

         

Comentaris