Una delegació internacional visita Aitona en el marc del projecte Fruiturisme

Aitona acull la visita d'un grup d’alumnes europeus procedents d’Islàndia, Grècia, Itàlia i Alemanya, que han conegut de prop el món de la fruita dolça i el projecte Fruiturisme.

Delegació d'estudiants europeus que visten Aitona, en el projecte Fruiturisme
photo_camera Delegació d'estudiants europeus que visten Aitona, en el projecte Fruiturisme

En el marc del projecte Fruiturisme de difusió del món de la fruita dolça impulsat de forma pionera per l'Ajuntament d'Aitona, la vila ha acollit aquest dijous la visita d'una delegació d'estudiants provinents d'arreu d'Europa. Els alumnes, que estan fent un intercanvi amb l'INS Màrius Torres de Lleida a través del projecte Erasmus+, han participat de dues activitats que tenien com a objectiu donar a conèixer la cultura de la fruita d'Aitona i transmetre els valors de l'agricultura. 

Els estudiants han pres part d'una ruta pels camps fruiters de la vila a càrrec de guies del projecte Fruiturisme; han fet un tast de productes propis com el préssec i la nectarina; han practicat amb els diferents tipus d'alvèols; i han conegut de mans de productors locals quin és el cicle de la fruita, des de la producció fins a la seva venda sense intermediaris. 

En finalitzar la visita, tots els alumnes i els professors visitants s'han mostrat impressionats per la qualitat de la fruita aitonenca i molt satisfets d'haver tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà el món fructícola. Des d'Aitona els donem les gràcies per haver vingut i els convidem a tornar quan vulguin.

Comentaris