14 i 21 març

Les dones, les protagonistes del primer Yaxare Solidar Fest d'Alpicat

L'acte principal de la trobada tindrà lloc el 21 de març 
festival alpicat
photo_camera Alguns dels músics que intervindran al Yaxare Solidar Fest

Els dissabtes 14 i 21 de març tindrà lloc a Alpicat la primera edició del Yaxare Solidar Fest, iniciativa solidarària que pren la música com a altaveu per a les dones de Gàmbia.

Es tracta d'una cita organitzada per l'ONG Alpicat Solidari que tindrà lloc dos dissabtes consecutius del mes de març, el 14 i el 21. 

Yaxare significa ‘dona’ en soninke, la llengua d’una de les ètnies majoritàries de Gàmbia

El dissabte 14 de març, a partir de les 20.00 hores, la Sala Petita de la Unió d'Alpicat acollirà l'actuació musical de la cantautor Meritxell Gené, l'artista d'Alpicat El Fill del Mestre i el guitarrista basc estaclert a Lleida Txabi Abrego.

El dissabte 21 de març serà el moment del plat fort, el rovell de l'ou del festival. A partir de les 21.30 hores, pujarà a l'escenari de La Unió la banda lleidatana SonSonite, que versiona clàssics de la música cubana; i Ahyvin Bruno. Seguidament, serà el torn de la banda reggae valenciana Candela Roots i Tremenda Jauría, col·lectiu madrileny de música urbana. Tancarà la nit la rapera Ponentina Elane, a partir de les 00.30 hores.

Alpicat Solidari vol aprofitar el concert per posar en valor la creació de les dones en tots els àmbits i la sororitat

A banda dels dos plats forts musicals, acompanyarà el Yaxare Solidar Fest l'exposició 'Dones en Moviment' (que s'inaugurarà el dia 14 de març a les 19.30 hores), que comptarà amb una selecció de 50 obres d'arreu del món que utilitzrn l'humor gràfic com a gènere periodístic visual; i la projecció del documental 'Les resilients' (21 de març, a les 19.30 hores), que mostra una part de l'escena musical feminista nascuda en els darrers temps a Catalunya.

Part dels beneficis de la venda d’entrades es destinaran a un projecte gestionat a Gàmbia per l’ONG Alpicat Solidari

Cartell

Comentaris