El Duatló Popular d’Alpicat, suspès per la situació sanitària actual

Les restriccions de mobilitat han dut a cancel·lar la que hauria estat la 15a edició del certamen esportiu

Duatló 2020
photo_camera L'edició Duatló d'Alpicat del 2020, la darrera celebrada

L’Ajuntament d’Alpicat ha anunciat que anul·la la que havia de ser la 15a edició del Duatló Popular d’Alpicat, prevista pel diumenge 24 de gener. La suspensió té el seu origen en la situació actual de pandèmia i en les restriccions de mobilitat entre municipis, fet que està complicant la celebració de cites esportives. El consistori, organitzador del Duatló, ha volgut esperar fins al darrer moment per prendre una decisió definitiva que, a aquestes alçades, ja era inajornable.

Cal remarcar que, en el cas del Duatló d’Alpicat, concorrien molts factors que anaven en contra de la seva celebració. Més enllà de ser una cursa esportiva –amb les limitacions que restringeixen aquestes competicions–, tradicionalment va molt més enllà i es constitueix en un esdeveniment lúdic i en una veritable festa popular, amb una sortida massiva, un punt de transició també molt concorregut, un esmorzar popular i un fi de festa amb diferents sortejos que apleguen a molts veïns i veïnes de la localitat.

Així i tot, des de l’Ajuntament es tenien a punt tots els detalls i fins i tot s’havien buscat alternatives per als recorreguts i altres opcions per fer menys concorregudes les zones comuns. Finalment, però, s’ha optat per la solució més coherent que és la suspensió definitiva sense proposar una nova data. La decisió s’ha pres tenint en compte que ajornar-la hauria suposat acostar les dates a l’altra gran cita atlètica d’Alpicat, la Cursa de la Dona, que habitualment se celebra al maig i que des de l’Ajuntament confien que es pugui celebrar.

Comentaris