Les dues famílies ucraïneses acollides a Almenar conviuen en un habitatge cedit

Les famílies refugiades són provinents de Mariúpol
Abastiment pels refugiats ucraïnesos a Almenar ©AjAlmenar
photo_camera Abastiment pels refugiats ucraïnesos a Almenar - Foto: Ajuntament d'Almenar

Almenar va acollir aquest dilluns dues famílies refugiades provinents de la zona de Mariúpol. Les famílies refugiades són una mare embarassada i els seus quatre fills i una altra mare acompanyada dels seus dos fills. Tots els menors d'entre 3 i 12 anys. 

Els encarregats d'auxiliar-los van ser l'ajuntament juntament amb un grup de voluntaris que es va ocupar de gestionar l'acompanyament dels refugiats i els donatius mensuals de quaranta veïns. 

La comunitat ucraïnesa de Lleida tenia constància que les famílies refugiades el dilluns a Almenar tenien coneguts a Ponent

El regidor de Benestar Social, Carles Ferrer va afirmar que "gràcies al treball d'aquests voluntaris, es va organitzar una xarxa de donatius de 40 persones que mensualment aporten diners per cobrir les necessitats d'aquestes famílies". A més a més, el consistori es va fer càrrec de les despeses de la llum i l'aigua. 

També, el coordinador del grup de voluntaris d'Almenar per Ucraïna, Antonio Reullí va declarar que malgrat el xoc emocional que pateixen "han reaccionat molt positivament a la seva nova vida, amb mostres d'agraïment i de voler incorporar-se en el món laboral". Ara, el pròxim pas ara és iniciar el procés d'empadronament i començar amb les classes de català. 


Acollida de refugiats a Almenar

Tot el procés d’acollida va arrencar amb la iniciativa del grup de Voluntaris d’Almenar per Ucraïna, format pel veïnat del municipi, que van mobilitzar el poble per crear aquesta xarxa solidària i que es van coordinar amb el consistori i altres entitats de Ponent per l’arribada de les famílies, la recaptació de donatius i l’enviament de subministraments a Ucraïna.
 

Enviament de material humanitari a Ucraïna

En paral·lel a l’arribada de refugiats, l’Ajuntament i els voluntaris per Ucraïna, van fer un enviament de material humanitari cap a Ucraïna. El passat dijous 7 d'abril al vespre, una furgoneta carregada va començar el seu viatge cap a la zona del conflicte. Tot el material es va poder recollir gràcies a l’ajuda de diferents esglésies de Ponent i de comunitats ucraïneses de Lleida.

Comentaris