04.12.2021 |

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec alerta del mal estat de l’antic camí de l’Iryda

Demana l’adequació d'aquesta via, especialment transitada en plena campanya de l’oli

Carretera C-233
Carretera C-233
La Comunitat de Municipis del Segrià Sec alerta del mal estat de l’antic camí de l’Iryda

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec alerta novament del perill que suposa el mal estat de l’antic camí de l’Iryda​ entre Torrebesses i Castelldans.

Aquesta via registra un elevat pas de trànsit pesat i vehicle agrícoles, especialment durant la campanya de l’oli entre els mesos de novembre i gener

En les darreres setmanes s’hi han registrat diversos incidents i preocupa la seguretat de veïns i usuaris de la carretera per l’aparició de senglars i el mal estat del ferm.

El clam de la Comunitat se suma a la denúncia dels municipis de les Garrigues Altes, que fa pocs dies posaven de manifest el deteriorament d’aquesta via de comunicació essencial durant la campanya de l’oli a la què enguany, a més, cal sumar el pas de maquinària per les obres del Segarra – Garrigues.

Demanem la intervenció de la Generalitat per millorar l’estat de la via, ja que els micropobles que en tenen la titularitat no poden fer front al seu manteniment i reparació

El passat mes de setembre, la Comunitat de Municipis del Segrià Sec tornava a posar sobre la taula la necessitat de la creació d’un Eix Transversal de Ponent, contemplat al Pla Territorial General de Catalunya.

Aquest situaria al Segrià Sec i les Garrigues Altes en el punt central de connexió entre les Terres de l’Ebre i la Catalunya Central, descongestionaria la resta de carreteres creant una via de comunicació segura i necessària per l’equilibri territorial, la reactivació econòmica i repoblament de la zona.

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec ha traslladat aquesta petició en repetides ocasions a la Diputació de Lleida i a la Generalitat de Catalunya

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec alerta del mal estat de l’antic camí de l’Iryda
comentaris