El Segrià presenta el projecte d'innovació i turisme ‘Terra d'oli’

La iniciativa, hereva del Camins d’or líquid al Segrià Sec, inclou més d’una quarantena d’activitats com ara tastos, fires, menús i experiències al voltant de la gastronomia, visites i rutes guiades, turisme rural, concursos fotogràfics

Presentació de 'Terra d'oli'
photo_camera Presentació de 'Terra d'oli'

El Consell Comarcal del Segrià ha presentat aquest dijous, 18 de novembre, el projecte ‘Terra d’Oli’, una nova iniciativa que pren el relleu del Camins d’or líquid al Segrià Sec com a element dinamitzador del turisme i l’economia a la comarca.

‘Terra d’Oli’ vol contribuir a donar a conèixer els municipis del Segrià, la seva gastronomia, les seves rutes guiades i l’oli de la comarca

‘Terra d’Oli’ porta per lema ‘Verdor que omples el cor’ i té per objecte donar a conèixer la cultura de l’oli, el cultiu de l’olivera i la forma d’elaborar l’oli d’oliva verge extra, com també fomentar la cultura de l’oli a través d’activitats que posin de relleu l’alta qualitat d’aquest producte agroalimentari.

Una de les novetats del projecte és la diversificació de les propostes.

Així, fins al 19 de desembre s’han programat més d’una quarantena d’activitats que van des de tallers, tastos, fires, esmorzars, menús i experiències al voltant de la gastronomia, visites i rutes guiades, turisme rural, concursos fotogràfics, i fins i tot la venda, per part d’un forn de Lleida, d’un producte creat expressament per a l’ocasió: delicadeses d’oli.

Més enllà del desembre, es preveu que es vagin sumant noves activitats durant l’any per promocionar l’oli d’oliva verge extra del Segrià arreu.

De moment, les activitats s’oferiran als municipis de Maials, Alpicat, Torrebesses, Sarroca de Lleida,Seròs, Almatret, Alfés, Alcanó i Lleida.

La programació s’anirà actualitzant a la pàgina web del Consell i a les seves xarxes socials

Comentaris