La Granja d'Escarp enderroca tres edificis municipals en estat de ruïna

Els immobles es van comprar per ampliar les dependències municipals, si bé la realitat pressupostària fa inviable el projecte

Enderroc d'edificis municipals a La Granja d'Escarp interior
photo_camera L'Ajuntament ha començat aquesta setmana la neteja i buidatge dels tres immobles

L’Ajuntament de La Granja d’Escarp ha iniciat aquesta setmana les tasques prèvies de neteja i buidatge dels tres immobles de propietat municipal situats a la part posterior de l’edifici de la casa consistorial, que seran enderrocats durant aquest mes d’abril.

Una vegada adjudicat l’enderroc, i amb la previsió que els treballs d’eliminació de les infraestructures de serveis elèctrics i de comunicació es facin durant els pròxims dies, l’Ajuntament ha començat a buidar l’interior dels immobles.

L'Ajuntament espera poder donar al futur solar un ús públic quan sigui possible a nivell pressupostari

Els immobles contigus a l’actual seu de l’Ajuntament van ser adquirits, en diferents moments, per tal de preveure una possible ampliació de les dependències municipals. La realitat pressupostària municipal i de les entitats supramunicipals que habitualment participen en el finançament d’aquestes actuacions han fet impossible plantejar aquesta ampliació. La realitat física dels immobles adquirits s’ha anat deteriorant amb el pas dels anys i han comportat que l’estat actual sigui de ruïna.

Així doncs, l’equip de govern de l’Ajuntament de La Granja d’Escarp ha decidit procedir a l’enderroc dels immobles a l’espera de poder donar al solar resultant un ús públic quan sigui possible d’acord amb la realitat pressupostària. Per tal de poder fer aquest enderroc es va destinar una subvenció atorgada per part de la Diputació de Lleida per import de 18.557,47 euros, per a la que hi ha una consignació pressupostària de 25.000 euros.

Comentaris