24.09.2021 |
Territoris.cat

Ensenyament confirma la construcció del nou INS a Alpicat, que funcionarà a partir del 2017

Des dels Serveis Territorials d’Ensenyament s’ha presentat la proposta de construcció d’aquest nou institut per a Alpicat, amb el que es donarà una cobertura que les famílies no tenien, alliberant a la vegada espai dels instituts de Lleida ciutat

Miquel Àngel Cullerès i Joan Gilart en la delegacció d'Ensenyament
Miquel Àngel Cullerès i Joan Gilart en la delegacció d'Ensenyament
Ensenyament confirma la construcció del nou INS a Alpicat, que funcionarà a partir del 2017

Alpicat disposarà a partir del mes de setembre vinent d’un institut d’ensenyament secundari. Així ho han anunciat aquesta tarda en roda de premsa el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart. El nou centre es posarà en marxa el curs vinent amb dos grups de Primer d’ESO i una seixantena d’alumnes, tots ells d’Alpicat, que serà l’única població assignada al nou institut. L’anunci de la construcció s’ha fet en presència dels equips directius de l’Escola Doctor Serés i de l’AMPA d’aquest centre.

Segons ha explicat Cullerés, des dels Serveis Territorials d’Ensenyament s’ha presentat la proposta de construcció d’aquest nou institut per a Alpicat, una població important de la demarcació a la qual, amb aquest nou centre, es donarà una cobertura que les famílies no tenien, alliberant a la vegada espai dels instituts de Lleida ciutat, concretament de l’Institut Manuel de Montsuar, que fins ara era el receptor dels alumnes d’Alpicat.

una població important de la demarcació a la qual, amb aquest nou centre, es donarà una cobertura que les famílies no tenien, alliberant a la vegada espai dels instituts de Lleida ciutat

Miquel Àngel Cullerès i Joan Gilart en la delegacció d'Ensenyament 1Així, l’institut d’Alpicat entrarà en funcionament el proper curs amb una seixantena d’alumnes repartits en dos grups de primer d’ESO que constituiran la primera promoció del centre que ja no s’haurà de desplaçar a Lleida, ha dit Cullerés, que ha puntualitzat, però, que els alumnes d’Alpicat que actualment estan cursant els seus estudis al Manuel de Montsuar els podran acabar en aquest centre. El nou institut d’Alpicat comptarà amb sis professors/es i el nom del centre serà una decisió del consell escolar, tot i que el més probable és que s’anomeni IES Alpicat.

Respecte a la ubicació, el director d’Ensenyament ha explicat que es necessiten uns terrenys d’uns 2.500 metres quadrats i que hi ha dos ubicacions proposades per part de l’Ajuntament d’Alpicat, i que s’analitzaran a nivell tècnic quina és la més adient. Les obres de construcció s’iniciaran “el més aviat possible, de moment amb mòduls prefabricats que, de cara al primer curs, hauran d’encabir dos aules de Primer d’ESO, tallers, laboratoris i aules polivalents per a la biblioteca, informàtica, música i altres activitats. La inversió inicial estaria entre 150.000 i 200.000 euros, que anirien a càrrec d’Ensenyament, que posteriorment aniria augmentant la dotació per anar incorporant nous mòduls per donar cabuda a les noves promocions d’alumnes, fins a completar els quatre cursos d’ESO per a les dos línies d’escolarització que necessita Alpicat.

Les obres de construcció s’iniciaran el més aviat possible, de moment amb mòduls prefabricats que, de cara al primer curs, hauran d’encabir dos aules de Primer d’ESO

Per la seva part, l’alcalde Joan Gilart ha mostrat la seva satisfacció pel que considera que és una gran notícia per Alpicat i agraït a Ensenyament que hagi satisfet el que ha qualificat com “una demanda històrica i necessària del poble”, tot recordant que Alpicat aporta molts alumnes al Manuel de Montsuar, gairebé uns 250, que s’han de desplaçar diàriament.

aporta molts alumnes al Manuel de Montsuar, gairebé uns 250, que s’han de desplaçar diàriament.

Gilart ha remarcat que Alpicat té una població jove, que encara va creixent, amb unes 500 persones d’edats compreses entre els 12 i els 18 anys, i és un poble viu. En aquest sentit, Cullerés ha afegit que Alpicat té 7.000 habitants i que “hi ha pobles més petits que ja tenen institut”, de manera que amb la construcció d’aquest centre es donarà resposta a les necessitats del poble però també de Lleida ciutat, que veurà places alliberades als seus instituts. Ha puntualitzat, a més, que al nou institut d’Alpicat no se li assignaran alumnes d’altres pobles, ja que “és per escolaritzar l’alumnat d’Alpicat”.

Ensenyament confirma la construcció del nou INS a Alpicat, que funcionarà a partir del 2017
comentaris