ERC Benavent exigeix al Bisbat el reconeixement i l’acceptació oficial  de l’estàtua de Sant Joan Baptista 

Imatge de la façana de l'esglèsia de Benavent de Segrià
photo_camera Imatge de la façana de l'esglèsia de Benavent de Segrià

ERC Benavent del Segrià ha registrat una Moció en la qual exigeix el reconeixement i acceptació per part del Bisbat de Lleida de la imatge de Sant Joan Baptista, creada per un escultor aficionat del poble i restituïda a la façana principal del pòrtic de l'església ara fa un any.

Els republicans creuen que després d'un any d'incertesa per part del Bisbat, ha arribat el moment que aquest es posicioni i accepti oficialment l'estàtua de Sant Joan, tan volguda pel poble i donada a la comunitat pel seu escultor Ramon Inglés, veí també de Benavent

Imatge de Sant Joan Baptista realitzada per l'escultor de Benavent Ramon InglésFerran Accensi regidor republicà, recorda que primer el Bisbat de Lleida rebutjava la imatge perquè deia que no s'adia a l'estil de l'església i poc després es va mostrar més obert a reconèixer-la en veure l'acceptació que tenia l'estàtua per part dels feligresos. Accensi afegeix que ha arribat doncs el moment de tenir l'acceptació formal i oficial per part de l'organisme cristià, per tant, demanem a l'Ajuntament que li exigeixi al Bisbat el reconeixement i acceptació d'aquesta imatge i del que representa pel municipi de Benavent".

Amb motiu de la restitució de Sant Joan Baptista, els republicans creuen que és el moment de retre-li homenatge amb una festa de benvinguda

Els republicans també consideren necessari manifestar el suport, el reconeixement i l'agraïment de l'Ajuntament de Benavent de Segrià a totes les persones del poble que, amb les seves les accions, van fer possible la creació i posterior col·locació d'aquesta imatge a la façana de l'església. El regidor repubñicà. destaca que  durant tot l'estiu de l'any passat es va parlar molt que si l'estàtua era o no adient per la portalada de la nostra església, però en cap moment es va parlar de l'esforç de l'escultor Ramón Inglés en crear-la, per tant, demanen també que se li faci un reconeixement públic per agrair-li la feina ben feta, demana Accensi.

comentaris