28.11.2021 |

Es convoca la 2a edició Premi d'Il·lustració del Segrià

Carles Porta, LilyBrick i Matias Tolsà, el jurat d’un guardó que també donarà peu a una exposició itinerant

Segona edició del Premi d'Il·lustració del Segrià.
Segona edició del Premi d'Il·lustració del Segrià.
Es convoca la 2a edició Premi d'Il·lustració del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià ha convocat la segona edició del Premi d'il·lustració del Segrià.

En aquesta segona edició, el text vinculat a la il·lustracció serà el monòleg final d’El Projecte Dànau’, de la dramaturga lleidatana Núria Casado Gual

A la categoria absoluta (a partir de 25 anys) s’ha fixat un primer premi dotat amb 500 euros, i un segon premi de 400 euros, mentre que a la categoria jove (de 16 a 24 anys) s’ha establert un únic premi de 300euros.

Les il·lustracions que es presentin hauran de ser inèdites i de qualsevol estil o tècnica sempre que siguin reproduïbles. Cada participant podrà presentar entre una i dos il·lustracions per categoria, i totes les il·lustracions, tan si són d’una tècnica tradicional com digital, hauran de presentar-se sobre suport de cartró blanc de 30x40 cm. 

El jurat que valorarà les obres concursants està composat per l’artista visual i il·lustrador Carles Porta, la muralista Lily Brick i l’il·lustrador Matias Tolsà, a més de la cap d’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla, i exercint com a secretària Míriam Arnaz, tècnica de Cultura del Consell.

A més, les obres guanyadores i una selecció de la resta de participants formaran part d'una exposició itinerant que voltarà per diferents municipis de la comarca al llarg del 2022, i també es farà l'edició d’un punt de llibre amb les imatges guanyadores.

Aquesta iniciativa vol donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació, fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació, donar visibilitat als autors i autores de la il·lustració gràfica de les Terres de Ponent, i descobrir nous talents en l’art de la il·lustració entre el col·lectiu juvenil


Segona edició del Premi d'Il·lustració del Segrià.

Es convoca la 2a edició Premi d'Il·lustració del Segrià
comentaris