Es convoca la 2a edició Premi d'Il·lustració del Segrià

Carles Porta, LilyBrick i Matias Tolsà, el jurat d’un guardó que també donarà peu a una exposició itinerant

Segona edició del Premi d'Il·lustració del Segrià.
photo_camera Segona edició del Premi d'Il·lustració del Segrià.

El Consell Comarcal del Segrià ha convocat la segona edició del Premi d'il·lustració del Segrià.

En aquesta segona edició, el text vinculat a la il·lustracció serà el monòleg final d’El Projecte Dànau’, de la dramaturga lleidatana Núria Casado Gual

A la categoria absoluta (a partir de 25 anys) s’ha fixat un primer premi dotat amb 500 euros, i un segon premi de 400 euros, mentre que a la categoria jove (de 16 a 24 anys) s’ha establert un únic premi de 300euros.

Les il·lustracions que es presentin hauran de ser inèdites i de qualsevol estil o tècnica sempre que siguin reproduïbles. Cada participant podrà presentar entre una i dos il·lustracions per categoria, i totes les il·lustracions, tan si són d’una tècnica tradicional com digital, hauran de presentar-se sobre suport de cartró blanc de 30x40 cm. 

El jurat que valorarà les obres concursants està composat per l’artista visual i il·lustrador Carles Porta, la muralista Lily Brick i l’il·lustrador Matias Tolsà, a més de la cap d’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla, i exercint com a secretària Míriam Arnaz, tècnica de Cultura del Consell.

A més, les obres guanyadores i una selecció de la resta de participants formaran part d'una exposició itinerant que voltarà per diferents municipis de la comarca al llarg del 2022, i també es farà l'edició d’un punt de llibre amb les imatges guanyadores.

Aquesta iniciativa vol donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació, fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació, donar visibilitat als autors i autores de la il·lustració gràfica de les Terres de Ponent, i descobrir nous talents en l’art de la il·lustració entre el col·lectiu juvenil


Segona edició del Premi d'Il·lustració del Segrià.

Comentaris