05.08.2021 |
Territoris.cat

Es reforça els serveis socials als 7 municipis confinats del Segrià

S'ha reestructurat la intervenció per poder donar resposta amb més celeritat a les necessitats detectades
torres2
Llits instal·lats al pavelló de Torres de Segre per acollir casos positius de COVID-19
Es reforça els serveis socials als 7 municipis confinats del Segrià

Arran del confinament decretat pel Govern a 7 municipis del Segrià pels rebrots de COVID-19, el Consell Comarcal del Segrià ha reforçat els serveis socials d'atenció primària als municipis del Baix Segrià.

S'ha reestructurat la intervenció per poder donar resposta amb més celeritat a les necessitats detectades i poder col·laborar en allò que es pugui per revertir el més aviat possible la situació actual.

S'han posat en marxa mesures com la coordinació amb els CAP de Salut per tenir informació de forma immediata de les famílies confinades en situació de vulnerabilitat social

També es vol garantir que les famílies en situació de vulnerabilitat acompleixin amb el confinament domiciliari en casos tan preventius com el d'aïllament i articular la resposta més adequada entre les diferents entitats que actuen al territori per poder cobrir les necessitats essencials de col·lectius de risc, com el de la gent gran, la infància i les famílies vulnerables.

Per poder donar resposta de forma immediata a aquesta situació, tant als residents estables als municipis confinats com a treballadors de la campanya de la fruita, s'ha articulat un circuit d'intervenció dels serveis socials, en coordinació amb el CAP de Salut i els ajuntaments.

En el cas dels temporers, és el personal del Servei d'Immigració i Nova Ciutadania del Consell del Segrià qui s'encarrega de donar el servei de suport, mediació i alimentació bàsica requerits.

El Consell Comarcal, l'Ajuntament de Torres de Segre i l'ONG Open Arms, han habilitat al pavelló del municipi una quarantena de places per allotjar-hi els treballadors de la fruita que no disposen d'un espai per complir amb l'aïllament

D'altra banda, l'equip de professionals de serveis socials del Consell Comarcal del Segrià han intensificat la tasca de tramitació dels Serveis d'Ajuda Domiciliària (SAD), ajuts d'urgència per a alimentació bàsica, subministres de la llar i pobres energètica, així com del servei de teleassistència.

Es reforça els serveis socials als 7 municipis confinats del Segrià
comentaris