23.05.2022 |

Uns 500 escolars del Segrià descobriran els secrets de l’Aiguabarreig Segre-Cinca

A través del projecte Ponent Actiu, de la Diputació de Lleida, que oferirà per aquest curs 10 sessions gratuïtes als centres educatius de la comarca

Aiguabarreig Segre-Cinca
Aiguabarreig Segre-Cinca
Uns 500 escolars del Segrià descobriran els secrets de l’Aiguabarreig Segre-Cinca

La Diputació de Lleida, a través del projecte Ponent Actiu, durà a terme aquest curs escolar 2021-2022 un programa d’educació i sensibilització ambiental de l’Aiguabarreig Segre-Cinca.

El seu objectiu és utilitzar l’educació ambiental com a instrument per facilitar el coneixement, la interpretació i la sensibilització respecte els valors d’aquest espai natural

L’Aiguabarreig Segre-Cinca, situat al sud-oest de Catalunya, és la confluència fluvial més gran de la península Ibèrica.

La confluència dels rius Cinca i Segre es produeix justament entre els termes municipals de Massalcoreig i La Granja d’Escarp i, pocs quilòmetres al sud, al terme de Mequinensa es produeix l’afluència d'aquestes aigües al riu Ebre.

És molt notable el contrast paisatgístic entre la verdor de les riberes i la tonalitat seca i eixuta dels voltants, que, sumat al bon estat ecològic del riu, el fa representatiu dels sistemes naturals aquàtics i riberencs de la depressió de l’Ebre.

Alhora presenta una gran diversitat d’ocells, així com algunes espècies d’interès d’altres grups

La proposta inclou una sessió a l’aula amb l’objectiu de donar a conèixer l’Aiguabarreig Segre-Cinca i la resta d’espais naturals que hi ha a l’àmbit de Ponent; i una sortida de descoberta a l’espai natural de l’Aiguabarreig Segre-Cinca. En el transcurs d'aquesta darrera, tindrà lloc un taller ornitològic i una exploració per l’espai natural de l’Aiguabarreig Segre-Cinca.

La dinamització i guiatge de les activitats anirà a càrrec de l’equip tècnic de l'Associació Leader de Ponent i d’empreses i professionals en educació ambiental i lleure del territori en coordinació amb el projecte Espais Naturals de Ponent.

Per aquest curs, doncs, la Diputació de Lleida oferirà 10 sessions gratuïtes als centres escolars de la comarca del Segrià (amb una previsió d’impacte de 500 alumnes), vetllant l’objectiu principal de difondre i promoure els espais naturals entre els escolars de Primària amb la finalitat que aprenguin a valorar-los i preservar-los, i que així augmenti el corresponent sentiment de pertinença.

Uns 500 escolars del Segrià descobriran els secrets de l’Aiguabarreig Segre-Cinca
comentaris