17.01.2022 |
Territoris.cat

La Fecoll exhibeix les millors obres del Concurs d'Humor Gràfic Caragoler

190902 Fecoll EXPO Humor Grafic Guanyadora
Vinyeta Guanyadora © M.J. Mosquera
La Fecoll exhibeix les millors obres del Concurs d'Humor Gràfic Caragoler

La sala Manolo Calpe de la Fecoll obre portes després de l'estiu per acollir l'exposició d'una selecció de les millors obres del XII Concurs Internacional d'Humor Gràfic Caragoler. En total han estat cinquanta obres les triades d'entre les 354 vinyetes que es van presentar al concurs. La mostra romadrà oberta des d'avui, 2 de setembre, fins al dilluns 30 a la seu de l'entitat lleidatana del carrer Obradors. 

A la dotzena edició del concurs, que va guanyar la vinyeta de la humorista gràfica i mestra galega María José Mosquera, s'hi van presentar treballs procedents de 52 països diferents dels cinc continents. Autors de Catalunya, Galícia, País Valencià, Brasil, Mèxic, Alemanya, Kosovo, Anglaterra, Ucraïna, Índia, Iran, Xina, Hongria, Síria, Rússia, Montenegro Sèrbia, República Txeca, Itàlia, Colòmbia, Turquia, Malàisia, Argentina o Eslovàquia van presentar-se al certamen que organitza la Fecoll amb la col·laboració de l'Escola Ermengol i el patrocini d'Azul Marino Viatges.

Una cinquantena de vinyetes, entre elles la guanyadora, es poden veure durant tot el setembre

La guanyadora d'enguany es va endur 1.012 euros i un viatge a Lleida per a dues persones per recollir el premi, que se li va lliurar el 31 de maig, primer dia de la celebració de l'Aplec. Mosquera compta amb una llarga trajectòria professional, amb força premis i reconeixements nacionals i internacionals, i ha col·laborat en revistes i diaris gallecs. Actualment publica una vinyeta setmanal a "La Voz de Galicia", edició Ferrol. La guanyadora d'enguany ha il·lustrat, a més, còmics per nens, llibres i contes i ha realitzat diverses exposicions. El seu blog, titulat El blog de Sesé, recull el seu treball que no es limita a l'humor gràfic, sinó que compren altres àmbits com els treballs manuals, la ceràmica o tutorials diversos. https://humordesese.blogspot.com/.

La Fecoll exhibeix les millors obres del Concurs d'Humor Gràfic Caragoler
comentaris