25.10.2021 |
Territoris.cat

Fèlix Larrosa serà el nou alcalde de Lleida després de guanyar les primàries del PSC

Fèlix Larrosa, acompanyat de Montse Mínguez
Fèlix Larrosa, acompanyat de Montse Mínguez
Fèlix Larrosa serà el nou alcalde de Lleida després de guanyar les primàries del PSC

La militància de l'agrupació local del PSC de Lleida ha decidit que el nou alcalde de Lleida fins a final de mandat sigui Fèlix Larrosa, que fins ara ha estat segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció. Larrosa s'ha imposat amb 161 vots a la primera tinent d'alcalde i regidora d'Hisenda, Montse Mínguez que era l'altra candidata que concorria a les primàries socialistes i n'ha aconseguit 99. També hi ha hagut 5 vots en blanc.

Félix LarrosaLes primàries han estat convocades arrel de la dimissió d'Àngel Ros pel seu nomenament com a ambaixador de l'estat espanyol a Andorra. A les primàries del PSC que s'han desenvolupat des de les deu del matí d'aquest dilluns hi ha participat un 72,01%, 265 dels 368 militants cridats a votar, una xifra que els dos candidats han qualificat d'alta per ser el mes d'agost.

Larrosa, que serà investit alcalde en un Ple el proper dimecres al matí i també serà l'alcaldable a les municipals de 2019, ha avisat que els socialistes són batalladors i treballaran per una ciutat igualitària i tornar a guanyar les eleccions l'any que ve

Fèlix Larrosa serà el nou alcalde de Lleida després de 14 anys amb Àngel Ros com a paer en cap de la capital del Segrià. Larrosa hi ha arribat després de ser durant els darrers 7 anys regidor de diferents àrees a l'equip de govern d'Àngel Ros. El primer mandat va ocupar-se de la cartera de Turisme i Projecció Exterior i en l'actual legislatura, quan el partit va perdre força a les eleccions i ha hagut d'arribar a acords amb C's per garantir l'estabilitat del govern municipal, Larrosa ha estat segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció i gestió de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat. Quan el també president del PSC va anunciar que plegava Larrosa es va posicionar per succeir-lo, de la mateixa manera que Montse Mínguez. Ambdós van presentar la setmana passada els avals per concórrer a les primàries però ja aleshores Larrosa va situar-se amb una lleugera avantatja davant Mínguez ja que va aconseguir 147 avals i ella 102.

Votacions PSC LleidaLarrosa va iniciar la seva carrera política a les files socialistes l'any 2007 quan va ser nomenat director general de Turespaña del Ministeri d'Indústria. L'any següent va abandonar aquest càrrec al ser elegit diputat per la circumscripció de Lleida a les eleccions al congrés espanyol de 2008. Actualment és membre del secretariat del PSC de Lleida i exerceix de secretari de polítiques institucionals. 

Fèlix Larrosa serà el nou alcalde de Lleida després de guanyar les primàries del PSC
comentaris