El Festival de Pallassos i Bufons Buuuf!!! d'Alcoletge aposta per artistes consagrats

La setena edició del certamen, que s'ha presentat avui a l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, tindrà lloc del 13 al 15 d'abril a Alcoletge.  El festival acollirà 34 actuacions de tot el món, comptarà amb una àmplia presència femenina i incrementa la seva oferta lúdica

Imatge del Festival BUUUF!!! d'Alcoletge d'anteriors edicions
photo_camera Imatge del Festival BUUUF!!! d'Alcoletge d'anteriors edicions

La 7a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge, que s'ha presentat aquest dijous a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, aposta en la seva edició d'enguany per artistes internacionals i consagrats. El certamen, que se celebrarà del 13 al 15 d'abril als carrers i places de la localitat del Segrià, acollirà un total de 34 actuacions de 17 companyies, amb un marcat caràcter internacional.

Organitzadors i col·laboradors del festival BUUUF!!! , IEIEl director artístic del festival, Magí Valls, destaca que un 80% dels pallassos que actuen al Buuuf!!! han estat premiats i compten amb diversos reconeixements. Valls afegeix que és un luxe tenir artistes d'alt nivell, com per exemple Gorka Ganso, director del Festival Tapaklown de Durango, que fa una preestrena del seu espectacle 'Babo Royal'. Destaquen també Los Barlou, Los Excéntricos, la pallassa Pepa Plana o Chacovachi, considerat un dels millors pallassos de carrer, i alhora, un dels més desconeguts, ha explicat Valls. De fet, Chacovachi, a més de la seva actuació, farà una masterclass i un taller de pallasso i bufó de carrera per a professionals.

Altres artistes destacats que participaran al Buuuf!!! són Black & Blue, Catastrofer, la Companyia Barré, la Companyia Passabarret, El sobrino del Diablo o La Bleda.

El festival manté la tradició de conservar artistes de l'edició anterior

CARTELL BUUUF 2018En aquesta ocasió són Wilbur i la companyia lleidatana La Cremallera. La presència local es completa amb Tortelini, el pallasso més jove de les Terres de Lleida. A Alcoletge, hi conviuran durant tres dies companyies de Catalunya, el País Basc, Argentina, Mèxic i França.

El festival, organitzat per l'Ajuntament d'Alcoletge, compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l'IEI i està adreçat a tots els públics i adults, i també el professional del món del clown

L'edició d'enguany incorpora per primera vegada un espectacle itinerant: Pere Hosta. A més, la participació femenina serà àmplia, amb pallasses com Pepa Plana, Marieta Voltereta o La Bleda.

Set espais i més oferta lúdica per a tota la família
El Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! amplia la seva oferta lúdica amb jocs gegants, una proposta per a tota la família, en la qual es fomenten els valors humans dels jocs tradicionals.

El sistema de passar la gorra, signe d'identitat del festival, segons Magí Valls, es tracta d'una 'fórmula mixta de finançament, una simbiosi entre sector públic i privat' que 'ajuda a fer perdurar el festival'

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018El certamen està distribuït en set espais: Carrer (on es faran els espectacles itinerants, jocs, parades del mercat firaire i els 'food trucks'), Amfiteatre (ubicat en l'anomenat Tossal dels Morts), Plaça Països Catalans, Pavelló, Carrer Nou, Sala d'Actes de l'Ajuntament i La Carpa.
 
Paral·lelament, l'Ajuntament d'Alcoletge ha organitzat un concurs de fotografia (amb paper i per Instagram) i anima als participants del Buuuf!!! a sumar-s'hi.

 

Comentaris