17.01.2022 |
Territoris.cat

La formació dual de la UdL, distingida amb el premi Vicens Vives

Acte de lliurament dels Premis  Vicens Vives Interior
Acte de lliurament dels Premis Vicens Vives
La formació dual de la UdL, distingida amb el premi Vicens Vives

El vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida (UdL), Ferran Badia, ha recollit avui una de les distincions Jaume Vicens Vives 2017 pel projecte La formació dual: un enfocament innovador d'integrar en el projecte formatiu de l'estudiant universitari el treball i l'estudi; en què també participen l'Escola Politècnica Superior, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social i el Centre de Formació Contínua de la UdL. Ha estat durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2017-18 del sistema universitari català, encapçalat pel conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila. 

La Universitat de Lleida, han rebut la distinció col·lectiva el Grup d'Innovació Docent Consolidat Dikasteia, de la Universitat de Barcelona, i el Projecte Aprenentatge Servei en l'àmbit de l'optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya

En total s'han lliurat tres premis col·lectius, un d'ells el de la UdL, i quatre individuals. Cadascun d'ells està dotat amb 20.000 euros. A més de la Universitat de Lleida, han rebut la distinció col·lectiva el Grup d'Innovació Docent Consolidat Dikasteia, de la Universitat de Barcelona, i el Projecte Aprenentatge Servei en l'àmbit de l'optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya. Pel que fa a la modalitat individual, han estat premiats Sílvia Simon (Universitat de Girona), Antoni Carreras (Universitat Rovira i Virgili), Mar Sabadell (Universitat Oberta de Catalunya), i Julita Oliveras (Universitat de Vic).

La Generalitat reconeix l'enfocament innovador d'integrar en el projecte formatiu de l'estudiant universitari el treball i l'estudi

Una possibilitat de combinar formació i contracte de treball que s'ofereix als graus d'Educació Primària i Arquitectura Tècnica i Edificació; els màsters oficials en Enginyeria Industrial, Enginyeria Informàtica i Enginyeria Agronòmica, i en els màsters propis en Direcció d'Operacions de Distribució, i en Direcció de RRHH i Desenvolupament de Competències. Tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals en Ergonomia i Psicosociologia Aplicada.

La lliçó inaugural d'aquest inici de curs 2017-2018 ha anat a càrrec del catedràtic de Sociologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Manuel Castells, que ha parlat de la Universitat en l'era de la informació. L'acte, al què també ha assistit el rector de la UdL, Roberto Fernández, s'ha celebrat a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. 

La formació dual de la UdL, distingida amb el premi Vicens Vives
comentaris