El Grup Cultural Garrigues celebra a l’IEI els seus '30 anys de Cultura Popular de Lleida al món’

Imatge de l'acte solemne de celebració dels 30 anys del Grup Cultural Garrigues
photo_camera L'actuació musical en el marc de l'acte solemne de celebració dels 30 anys del Grup Cultural Garrigues

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir dissabte 23 d'octubre l’acte solemne de celebració dels 30 anys del Grup Cultural Garrigues, una efemèride que es va viure al llarg de tota la setmana sota el nom 30 anys de Cultura Popular de Lleida al món.

Presentat per Meritxell Feliu, l’acte va comptar amb la presència, entre d’altres, de Rosa Pujol, vicepresidenta de l’IEI; Montse Parra, regidora de Cultura de la Paeria; Josep Borrell, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida; Joan Mas, director del Grup Cultural Garrigues; i Enric Figueres, fundador de l’entitat.

En la seva intervenció, Rosa Pujol va felicitar el Grup Cultural Garrigues per la rellevància adquirida durant les seves tres dècades de trajectòria, trenta anys en els que ha generat activitat fins a esdevenir un autèntic referent de l’activitat cultural a casa nostra, portant la tradició i el folklore per tots els racons de Catalunya i també a l’estranger. Pujol va destacar el fet que ha sembrant la llavor d’un format innovador que té un ressò mediàtic prou important i que fa pensar que té unes perspectives de futur immillorables. Per tot plegat, la vicepresidenta de l’IEI va agrair la tasca dels dirigents del grup, però també la de les persones que, de forma anònima, han contribuït a fer gran l’entitat.

La jornada va incloure el lliurament de les Medalles d’Honor i l’actuació musical de Mariona Herrera i Marta Mesalles. Posteriorment es va celebrar un sopar d’aniversari.

Avui l’entitat, amb més de 370 famílies associades, organitza prop de 150 actes i activitats per tot el territori i a la ciutat de Lleida, ha estat i ha participat en els principals esdeveniments cultural del país dels darrers 20 anys i ha estat representant a Catalunya en diferents ocasions en altres països

Aquests actes es van iniciar el passat dilluns 22 d'octubre amb la inauguració, a la Galeria de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, d’una exposició sobre aquestes tres dècades d’activitat tradicional del Grup Cultural Garrigues, de Lleida al món. La mostra es va poder veure fins el mateix dissabte 27 d'octubre.

El Grup Cultural Garrigues

El Grup Cultural Garrigues va nàixer als anys 80, realitzant activitats juvenils, i tenint com a seu fundacional l’edifici Garrigues de la ciutat de Lleida. Aquella iniciativa de joves i ciutadans amb la diferents inquietuds és avui un dels projectes culturals més dinàmics i importants de les comarques de Ponent, una entitat que ha recuperat, fomentat i creat elements tradicionals, com l’Àliga de Lleida, el seu conjunt geganter o elements del bestiari tradicional com les festes de Corpus a Lleida, o fins i tot organitza els premis nacionals més importants del país en temàtica gegantera.

Comentaris