Imposen més de 3.000 sancions a lleidatans per incomplir les mesures de confinament

Augmenten en un any les denúncies per molèsties al veïnat, consum d'alcohol al carrer i atemptat contra els agents

sancions2

Les denúncies per molèsties al veïnat, consum d'alcohol a la via pública i per atemptat contra els agents de la Guàrdia Urbana han augmentat a Lleida durant la pandèmia, segons les dades fetes públiques per la Paeria després de la Junta de Seguretat celebrada aquest dilluns 9 de setembre.

La pujada més significativa correspon a les infraccions de la llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, concretament de 3.568, on s'hi inclouen les denúncies per incomplir el confinament, l'horari de tancament dels establiments o per no dur mascareta.

Pel que fa al control del compliment de les ordenances municipals, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que en l'àmbit de policia administrativa, la Guàrdia Urbana ha augmentat un 831% el nombre d'inspeccions a locals i establiments, amb un total de 503 en els últims sis mesos.

També han augmentat un 66% de les denúncies per molèsties al veïnat i un 78% les derivades pel consum d'alcohol a la via publica

El paer en cap també ha explicat que s'ha produït un descens del 7,3% en les infraccions penals a Lleida, que han passat d'11.028 a 10.221, amb una reducció pròxima al 60% en el mes d'abril.

El descens de l'activitat també s'ha deixat notar amb força en els accidents de trànsit, que s'han reduït en un 34% a la ciutat. En canvi, la irrupció dels Vehicles de Mobilitat Personal o patinets, ha provocat un increment d'aquest tipus d'accidents, que han passat de només 2 el primer semestre de 2019 a 15 enguany. Aquests accidents causats per patinets han provocat 9 ferits lleus i 2 amb fractures. En relació també amb aquest increment dels VMP s'ha produït un augment dels atropellaments de l'11,5%, amb un total de 29, en la major part dels casos amb ferits lleus.

Pel que fa a les detencions dutes a terme per la Guàrdia Urbana, s'han incrementat en un 16%, fruit també de l'impacte la pandèmia. Per una banda, s'han reduït en un 34% les detencions per robatoris, però per l'altra això s'ha vist compensat per l'increment en els delictes contra la seguretat del trànsit, amb un 97% més de conductors detinguts per circular sense permís i un 35% més d'arrestats per conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues.

Per altra banda, s'han reduït en un 34% les detencions de la Guàrdia Urbana per maltractaments en l'àmbit de la llar, "tot i que és probable que hi hagi violències o tensions sense denunciar", ha dit l'alcalde

Les denúncies per gossos han baixat en un 75% i les intervencions de la Urbana en incendis en un 36%, amb un descens especialment important en els incendis de contenidors (-56%).

comentaris