Un jove trenca la cama d'un policia local de Lleida

El noi es resistia a ser arrestat després d'una discussió amb la seva mare, i l'incident acaba amb l'agent hospitalitzat amb una fractura a la tíbia
Part de l'esquena del nou uniforme de la Guàrdia Urbana de Lleida

Data de publicació: dilluns 03 d’abril del 2023, 10:59

Localització: Lleida

Autor: Anna Berga
photo_camera Un policia de Lleida. Foto: ACN

Un jove de 20 anys va ser detingut ahir al matí després d'un violent incident amb la Guàrdia Urbana, en la qual va causar una fractura a la cama d'un agent. Els fets van tenir lloc al carrer Passatge Sant Jordi, cap a les 10 del matí, quan les patrulles van respondre a un avís per un aldarull.

Segons testimonis, la disputa es va originar entre el jove i la seva mare. Els agents van intentar mediar, i tot semblava que s'estava resolent pacíficament. No obstant això, la situació va empitjorar quan el jove va començar a insultar i amenaçar els policies, arribant fins i tot a colpejar-los.

Davant la conducta agressiva del jove, els agents van procedir a la seva detenció. Segons explica el Segre, en el transcurs de l'arrest, el jove es va resistir activament i va llançar-se sobre un dels agents, provocant-li una caiguda que va resultar en una lesió a la cama. L'agent lesionat va ser evacuat en ambulància a l'hospital Arnau de Vilanova, on se li va diagnosticar una possible fractura a la tíbia.

El jove detingut va ser traslladat a la comissaria i està previst que avui passi a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Lleida, acusat d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

El Codi Penal estableix penes severes per aquests delictes. L'atemptat contra l'autoritat comporta penes d'un a quatre anys de presó i multes de tres a sis mesos, mentre que la resistència i desobediència greus poden ser castigades amb penes de tres mesos a un any de presó i multes de sis a divuit mesos. L'incident d'ahir a Lleida posa de manifest la gravetat d'aquest tipus de delictes i la necessitat de mesures efectives per protegir els agents de l'autoritat en l'exercici de les seves funcions.

Comentaris