L’alcalde d’Alcarràs lamenta que el conseller Bernat Solé no li hagi comunicat la seva visita oficial

Jordi Janés recorda que la central fructícola “és patrimoni de molts alcarrassins i alcarrassines als quals representen els tretze regidors del consistori”

Jordi Janés
photo_camera L'alcalde d'alcarràs, Jordi Janés.

L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, lamenta que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, no li hagués comunicat la visita oficial que aquest 13 de gener va realitzar a les instal·lacions del grup cooperatiu Fruits de Ponent per conèixer el seu compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Janés, a qui "ningú s’ha adreçat oficialment des de la conselleria que presideix Solé per tal de convidar als representants del consistori", es mostra sorprès que, com a conseller de Relacions Institucionals, Solé hagi descuidat “justament” d’aquestes necessàries “bones relacions institucionals” i recorda el conseller i els seus col·laboradors que, el grup cooperatiu Fruits de Ponent “és una de les principals empreses del municipi i és propietat de una part molt important dels seus veïns”. El primer edil alcarrassí considera “una descortesia visitar-la oficialment sense comunicar-ho al consistori" i li demana al conseller Solé que “no torni a obviar la Corporació Municipal” si, en algun altre moment, ha de tornar a visitar la vila d’Alcarràs.

En conseqüència, destaca Janés, “abans de programar qualsevol mena de visita a les seves instal·lacions, s’ha de treballar sempre sense pensar en colors polítics i defugir del sectarisme posant en valor el patrimoni col·lectiu i respectant els tretze legítims representants institucionals de la ciutadania alcarrassina”. Per l’alcalde d’Alcarràs, tot plegat és “una rèmora d’unes maneres de fer impròpies d’un país modern” a les quals “no pot caure un conseller que, entre les seves responsabilitats, té la de garantir la transparència de l’acció del govern de tota la ciutadania catalana”.

Janés, també, ha recordat que, aquest 20 de desembre i dins la mateixa demarcació de Lleida, els consellers d’Empresa i Coneixement i Territori i Sostenibilitat, Ramon Tremosa, i Damià Calvet, van visitar Agramunt i van conèixer, acompanyats en tot moment de l’alcaldesa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, d’ERC, les principals empreses torronaires de la localitat. “Calvet i Tremosa van visitar Agramunt també en visita oficial i van avisar l’alcaldesa, tal com marquen les pràctiques de bon govern i dicta l’imprescindible respecte institucional que ha de dirigir la vida pública”, ha indicat Janés. “Quina diferència entre el comportament d’uns consellers i d’uns altres. És una llàstima haver de veure i viure actes que són, de fet, un menysteniment a tota una població perquè, quan no convides a un alcalde a una visita oficial, és a tots aquells a qui aquest alcalde representa als qui exclous”, ha indicat el primer edil alcarrassí.

comentaris