L’Esbart Arrels de Lleida recupera l’històric Ball dels Valencians

El passat divendres 5 d’abril, l’Esbart Arrels de Lleida va iniciar els assajos d’una tipologia de balls tradicionals catalans que fa prop de 130 anys que es deixà de practicar.

Ball1
photo_camera Primer assaig del Ball de Valencians per part de l'Esbart Arrels de Lleida

Es tracta del Ball de Valencians, una dansa que s’assajà per darrera vegada l’any 1890 i que es l’origen dels balls de moixigangues, falconers i castellers actuals. Per tant, una peça clau, injustament oblidada, de la cultura popular catalana i, sobretot, de la cultura popular lleidatana.

L’Esbart Arrels de Lleida és una jove associació de dansa que va nàixer l’any 2008 a Lleida i que té com objectiu apropar la dansa tradicional catalana a la ciutadania, ja sigui recuperant passos i músiques antigues com reformulant-la amb noves creacions.
 

El primer assaig del Ball de Valencians de l'Esbart Arrels de Lleida va mobilitzar prop d'una vintena de ballarines i ballarins


Els assajos del Ball dels Valencians de l’Esbart Arrels de Lleida es realitzaran cada divendres de 20 a 21h del vespre a l’escola Sant Josep de Calassanç de Lleida, amb l’objectiu de poder escenificar una representació al seguici de Festa Major de la capital de Ponent al maig del 2020.

Ball3

Comentaris