L’escola Lestonnac de Lleida guanya el concurs pro diversitat multicultural de Pagesos Solidaris

A la convocatòria es van presentar 17 murals de 22 centres de Catalunya i altres comunitats autònomes, amb la participació d'uns 900 alumnes

Pagesos Solidaris impulsa un projecte sobre la migració interior
photo_camera La convocatòria convida als nens i nenes de primària a plasmar els valors d’igualtat, sensibilitat i sostenibilitat

L’escola Lestonnac de Lleida ha resultat la guanyadora del premi del concurs de murals + iguals que diferents, iniciativa que promou l’educació en la diversitat multicultural a les aules i que està organitzada per la Fundació Pagesos Solidaris, vinculada a Unió de Pagesos.

En la convocatòria han participat 22 centres de Catalunya, Castella i Lleó, Castella la Manxa, Extremadura, Madrid, País Valencià i Illes Balears, amb uns 900 alumnes i 17 murals.

El projecte vol sensibilitzar els alumnes de primària sobre les realitats socioculturals dels immigrants i eliminar prejudicis

El concurs s’inclou en el marc del Projecte de sensibilització del fet migratori, amb l’objectiu de sensibilitzar els alumnes de primària sobre les realitats socioculturals de les immigrants, així com per eliminar prejudicis i estereotips vinculats. Aquest projecte està cofinançat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració.

L’objectiu del concurs de murals ha estat animar els nens i nenes de primària a plasmar de forma gràfica i il·lustrativa els valors d’igualtat, sensibilitat i sostenibilitat. El jurat ha estat format per professionals de diferents àmbits (artístic, sindical, pedagògic i de voluntariat). El premi del concurs consisteix en un lot de llibres i contes relacionats amb la promoció dels valors d’igualtat i tolerància intercultural.

El resultat del concurs es va donar a conèixer coincidint amb la celebració, el passat diumenge, del Dia Internacional del Migrant.

Comentaris