La nova estació d'autobusos d’Almacelles serà operativa abans de l'estiu del 2023

Es preveu que les obres, amb una inversió d’1,2 milions d'euros, comencin a la tardor

Signatura del conveni per a la nova estació d'autobusos d'Almacelles.
photo_camera Signatura del conveni per a la nova estació d'autobusos d'Almacelles.

Ahir va tenir lloc la signatura d'un conveni per construir i matenir la nova estació d’autobusos d'Almacelles.

La nova parada millorarà la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat dels usuaris de manera que afavorirà l’ús del transport públic

Amb una inversió d'1,2 milion d'euros, es preveu que les obres comencin a la tardor i la nova estació entri en funcionament abans de l’estiu del 2023.

El servei de transport públic d'autobusos d'Almacelles cobreix la comunicació amb Lleida i els pobles propers, mitjançant tres línies. A més, el municipi és un punt de comunicació de mig recorregut per diverses línies que arriben a Barcelona, Osca i Saragossa.          

La Generalitat impulsarà, finançarà i executarà les obres i l’Ajuntament del Segrià cedirà el terreny i serà l’encarregat de mantenir la instal·lació

La nova estació substituirà una de les parades actualment ubicades al carrer Joan Maragall i s'emplaçarà a una parcel·la ubicada al mateix carrer Joan Maragall, en un solar de 1.700 m2. L'estació disposarà d'una platja de quatre andanes per al servei d'estacionament dels autobusos i accés dels passatgers i una àmplia vorera per al moviment i l'espera dels usuaris, i s'habilitarà un edifici de servei per al passatge, de planta baixa. Gran part de l'espai estarà cobert amb una estructura metàl·lica per donar confort i protecció als usuaris.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori té redactat el projecte constructiu de la nova parada i licitarà les obres aquesta primavera, amb la voluntat d'iniciar els treballs la tardor vinent, amb un termini d'execució de set mesos.

Comentaris