L'Afanoc reclama que es reconegui la discapacitat dels infants amb càncer abans dels sis mesos per tenir accés a ajuts

La reivindicació s'ha posat de manifest a la quarta edició de la festa 'Posa't la Gorra' a Lleida, que ha reunit centenars de persones a la Seu Vella

gorra22
photo_camera Imatge general des de l'escenari dels participants a la festa 'Posa't la gorra' al turó de la Seu Vella de Lleida

L'associació de familiars d'infants amb càncer Afanoc reclama a la Generalitat que agilitzi el reconeixement de la discapacitat dels nens i nenes afectats per aquesta malaltia abans dels sis mesos com es fa actualment perquè puguin tenir accés als ajuts de forma immediata.

Aquesta reivindicació s'ha visualitzat a la quarta edició de la festa solidària 'Posa't la Gorra' a Lleida, que ha reunit centenars de persones al turó de la Seu Vella. De fet, ha estat l'eix central del manifest que han llegit dos nens oncològics a l'escenari central instal·lat al Baluard de la Reina. Els participants han comprat la gorra solidària per ajudar a finançar les despeses extraordinàries de les famílies que tenen fills amb aquesta malaltia.

Des de l'associació s'han mostrat molt satisfets de la implicació de la societat lleidatana en aquest esdeveniment que cada any és més multitudinari. També han anunciat que aquest 2017 es faran dues noves festes solidàries a les comarques de Lleida, a Mollerussa i a Tàrrega, mentre que a Balaguer s'organitzarà també la segona edició del 'Posa't la Gorra'.

Per poder accedir a la festa els participants han comprat la gorra solidària, amb un preu de 7€, que aquest any ha dissenyat la marca esportiva MUNICH!. La recaptació es destina principalment a cobrir els serveis gratuïts que ofereix Afanoc per millorar la qualitat de vida dels infants amb càncer i també a mantenir la Casa dels Xuklis, un habitatge pròxim a l'hospital de la Vall d'Hebron on es poden allotjar les famílies que s'han de desplaçar a Barcelona per seguir tractaments mèdics.

La festa solidària amb els infants oncològics va començar a les deu del matí i va allargar-se fins a les dues del migdia. Aquest any s'ha volgut dedicar als valors de l'art i la cultura, i per això la música, el ball, les arts plàstiques o els elements de la cultura popular com els gegants i els castellers han estat els protagonistes de les activitats i tallers de la jornada.

Una novetat ha estat l'escenari 'Marató Joves Artistes', ubicat a la plaça dels Apòstols i dirigit pel Sr. Postu, un espai obert als joves que han volgut mostrar el seu talent. També s'ha instal·lat una exposició d'escultures creades per una desena d'alumnes de 4t del grau d'Educació Infantil de la Universitat de Lleida en col·laboració amb diversos centres educatius de les comarques de Lleida.