L'Ajuntament d'Almatret alerta sobre la retirada del transport escolar a una veïna

La menor no pot anar fins a l'Escola Otogesa de Maials perquè la normativa nomès contempla el transport escolar per al primer cicle d'infantil
Imatge d'arxiu d'una jornada de portes obertes a l'escola Otogesa de Maials - Foto: Ajuntament de Maials
photo_camera Imatge d'arxiu d'una jornada de portes obertes a l'escola Otogesa de Maials - Foto: Ajuntament de Maials

L'Ajuntament d'Almatret s'unneix a la denúncia de l'AFA de l'escola per a reclamar serveis de transport per tot l'alumnat que no compti amb centre educatiu al seu municipi. La menor té dos anys i no pot anar fins l'Escola Otogesa de Maials perquè la normativa nomès contempla el transport escolar per al primer cicle d'infantil. Tot i això l'Ajuntament informa que el curs passat hi havia dos alumnes en la mateixa situació que si podien fer ús d’aquest autobús escolar. El consistotri local ha sol·licitat una reunió formal amb els Serveis Territorials d’Educació per buscar una solució a aquesta situació.

L'Alcaldessa d'Almatret, Jennifer Nadal,  ha subratllat que "no podem acceptar que els pobles de menys de 500 habitants ens quedem sense serveis bàsics com aquests que garanteixen l’accés a drets essencials com l’educació"

L’AFA de l’Escola Otogesa de Maials destaca que la legislació obliga a finançar el transport i menjador a tots els escolars que s’han de traslladar fora del municipi per estudiar.

Veïns i veïnes d’Almatret i Maials no descarten mobilitzacions per reclamar que aquesta menor tingui garantit l’accés al transport escolar

Comentaris