L'Ajuntament dels Alamús impulsa la conscienciació sobre el reciclatge amb la primera visita escolar a l'Aula Ambiental

Els joves han pogut gaudir d'una iniciativa innovadora en una jornada transformadora de conscienciació ambiental
Visita d'alumnes dels Alamús (3)
photo_camera Visita d'alumnes dels Alamús - Foto: Ajuntament dels Alamús

Els estudiants del cicle mitjà i superior del Centre d'Educació Infantil i Primària Arrels han experimentat, aquest divendres 26 d'abril, una jornada educativa enriquidora a l'Abocador de Montoliu. Aquesta immersió en l'aprenentatge pràctic sobre la importància del reciclatge i la gestió sostenible dels residus ha estat un pas significatiu en la seva formació.

El centre de reciclatge de Montoliu es va inaugurar l'any 2022, amb una remodelada planta de compostatge de fracció orgànica, i una planta de tractament de rebuig que permet, per exemple, compactar el plàstic en bales per poder-lo reciclar posteriorment. De les instal·lacions, destaca l'existència d'un espai dedicat com a aula ambiental, dissenyat específicament per impartir coneixements pràctics sobre la conservació del medi ambient i promoure la sostenibilitat.

Durant la visita, els participants han tingut l'oportunitat de recórrer la planta de reciclatge, observar de primera mà els processos de triatge i processament dels materials reciclables, així com d'aprendre sobre el cicle dels residus i la importància del reciclatge a través de presentacions interactives i activitats pràctiques. Aquesta experiència ha permès als joves entendre de manera tangible com les seves accions diàries poden tenir un impacte positiu en el medi ambient.

Més enllà de l'adquisició de coneixements pràctics sobre el reciclatge, aquesta iniciativa consolida la consciència mediambiental dels estudiants i incentiva un compromís durador amb la protecció del nostre planeta.

El reciclatge, una pràctica convertida en una prioritat en els darrers anys

Segons dades del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a Catalunya durant l'any passat es van reciclar un total d'1,8 milions de tones de residus, el que representa un increment del 3% respecte a l'any anterior.

A la regió de Lleida, s'observa una tendència positiva en els darrers anys pel que fa a la gestió de residus. La taxa de reciclatge ha augmentat fins a un 8%, gràcies a diverses iniciatives de sensibilització i campanyes de recollida selectiva promogudes pels diferents ajuntaments de la regió.

Segons Toni Bosch, alcalde dels Alamús, "Mitjançant l'educació i l'experiència directa, l'Ajuntament està formant les pròximes generacions de defensors de la sostenibilitat. Això demostra el nostre continu compromís amb l'educació, el medi ambient i les pràctiques sostenibles, així com en la conscienciació sobre la importància d'un futur més verd i en la implicació de la comunitat".

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement