27.11.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Torrefarrera destina 260.000 euros a pal·liar els efectes de la COVID-19

El consistori també destina 15.000 euros de suport social a famílies afectades laboralment per la COVID-19, així com ajuts de 400 euros a una quarentena d'autonoms que han tancat el comerç local. El pla també arribarà a cent treta un autónoms que han cesat la seva activitat, amb un ajut de 200 euros
Imatge de l'ajuntament de Torrefarrera
Imatge de l'ajuntament de Torrefarrera
L'Ajuntament de Torrefarrera destina 260.000 euros a pal·liar els efectes de la COVID-19

L'Ajuntament de Torrefarrera ha aprovat un pla per pal·liar els efectes que l'epidèmia de coronavirus ha causat en el teixit social i econòmic del municipi, una iniciativa que compta amb una dotació de 262.000 euros, que s'aplicarà de forma immediata.

La situació econòmica de l'Ajuntament de Torrefarrera, amb un endeutament del 37% i un romanent de tresoreria de 648.000 euros, permeten afrontar la crisi amb confiança i ambició. Tot i això, en aquests moments, també es preveu una important reducció en els ingressos municipals, entorn del 15% dels ingressos ordinaris, fet que també obliga a ser prudents per garantir la viabilitat de l'Ajuntament, que ha de continuar vetllant per les necessitats de tots els veïns en qualsevol situació.

Per tal de desplegar el pla específic es crearan dos consells consultius el Consell Econòmic i Social, i el Consell de Salut i Social que assessoraran l'equip de Govern en les matèries sectorials. Els nous òrgans es reuniran cada dos mesos per debatre la situació socioeconòmica de veïns, comerços i empreses i veure quines accions s'han d'emprendre.

Corporació municipal de TorrefarreraEntre les accions que s'emmarquen en el pla, hi ha, per una banda, un paquet de mesures immediates de 92.200 euros que inclouen una ampliació de les ajudes socials i d'emergència o l'adquisició de material mèdic i de protecció (EPIs) per als per als treballadors municipals, entitats, comerços i empreses. El consistori també destina 15.000 euros de suport social a famílies afectades laboralment per la COVID-19, així com ajuts de 400 euros a una quarantena d'autònoms que han tancat el comerç local. El pla també arribarà a cent-treta-un, autònoms que han cessat la seva activitat, amb un ajut de 200 euros.

Hi ha altres mesures que s'aplicaran modificant les prioritats del pressupost anual, a través de partides pressupostàries previstes, que s'adaptaran a la nova realitat, o modificant el pressupost a causa de la reducció d'altres despeses que es deixen de prioritzar o no es poden portar a terme com els 20.000 euros en subvencions a empreses del municipi que han hagut d'aturar l'activitat, 25.000 euros procedents de les subvencions Treball és Benestar o 10.000 euros de les subvencions Emprèn a Torrefarrera, adaptades a la recuperació, entre altres.

L'equip de govern espera poder aplicar la resta de superàvit, amb l'autorització de l'Estat espanyol, per destinar una partida de 90.000 euros a finançar actuacions com finalitzar el sistema de sanejament del Parc Empresarial, que garantirà el desguàs d'aigües pluvials de la part nova del Parc, garantint alhora l'evacuació de tota l'aigua quan tots els solars industrials hagin estat ocupats per empreses, amb un import de 79.000 euros, o 3.000 euros per l'ampliació dels horts urbans.

L'Ajuntament de Torrefarrera destina 260.000 euros a pal·liar els efectes de la COVID-19
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement