L'Aplec ampliarà el nombre de penyes l'any vinent

La FECOLL destaca la "pràctica absència d'incidents" i les ganes de festa "controlades" dels penyistes
L'Aplec del Caragol
photo_camera L'Aplec del Caragol

L'Aplec del Caragol de Lleida clourà la seva 43a edició aquest diumenge a la tarda amb la participació de 119 colles, 15.000 penyistes i uns 200.000 visitants. D'aquesta manera, la gran festa gastronòmica de la capital del Segrià ha superat un any més els seus registres amb la previsió de batre nous rècords en la propera edició, segons el president de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL), Ferran Perdrix, qui ha explicat la possible incorporació d'entre 3 i 4 noves penyes a l'esdeveniment de l'any vinent. La FECOLL també ha destacat la "pràctica absència d'incidents" i les ganes de festa "controlades" dels penyistes. Des de divendres, s'han consumit 15 tones de caragols a la ciutat en el marc de la festa.

Perdrix ha apuntat que l'edició d'enguany "ha estat un èxit rotund i la gent ha viscut la festa amb intensitat" i ha assenyalat que de cara l'any vinent preveuen ampliar la llista de colles amb 3 o 4 grups més. "Les penyes estan plenes i el recinte ens permet créixer", ha dit.

Pel que fa al nombre de visitants, la FECOLL calcula que es manté la xifra dels 200.000. D'aquesta manera, turistes vinguts d'Anglaterra, França, Japó o Estats Units han gaudit de l'esdeveniment juntament amb els visitants nacionals. Tots ells han tingut l'oportunitat de tastar la gastronomia lleidatana al restaurant de l'Aplec, el qual ha vist incrementar entre un 15 i un 20% el nombre de menús servits durant els tres dies de festa.

En relació amb els incidents, el president de la FECOLL ha puntualitzat que només s'han produït detencions per "petits furts". "Amb el volum de gent que passa diu molt dels collistes i les seves ganes de conviure", ha conclòs. Així mateix, els sanitaris han fet 136 assistències per lesions per cremades o talls i dos trasllats hospitalaris per una al·lèrgia alimentària i una lesió en un turmell.

Comentaris