Del 14 al 20 de desembre

Llardecans: una història de respecte cap a la natura que resulta en un oli exquisit

pexels-eberhard-grossgasteiger-2086351 (1) - olivera oli oliva collita dop
photo_camera Aquesta setmana és el torn de Llardecans per acollir l'arribada dels Camins de l'Or Líquid.

Els Camins de l'Or Líquid, l'itinerari que divulga el patrimoni oleícola del Segrià Sec, arriba a Llardecans. Per celebrar el seu pas per la vila, el municipi ha preparat una edició virtual del 14 al 20 de desembre adaptada als temps per donar a conèixer la relació històrica i actual de Llardecans amb aquest suc tan únic i preuat com és l'oli verge extra.
L'esdeveniment central és un taller de cuina en el qual es presenta l'Olla d'oli, una recepta tradicional de la zona del Segrià Sec que consisteix en mongetes blanques estofades amb col, patata i oli d’oliva verge extra Rajolí d’or. El taller està protagonitzat per Ivan Tarragó, xef executiu amb molts anys d’experiència en el sector gastronòmic.


El vídeo es pot veure al canal de Youtube del Consell Comarcal del Segrià, i durant aquests dies també es pot participar al concurs radiofònic a l’emissora UA1, des d'on es difonen dades interessants que segurament no coneixíeu del municipi, i amb el qual es pot guanyar un lot d’oli d’oliva verge extra Rajolí d'or de la Cooperativa Verge del Loreto.

La Cooperativa del Camp Verge de Loreto es conforma de més de dos-cents socis, la meitat que la població de Llardecans

Llardecans: calma respecte absolut per la natura

La collita de l'oliva a Llardecans comença quan la boira els desperta per avisar-los que és l'hora de la recollida. Des d'aquest moment, els treballadors de la terra inicien un procés que s'estén durant els mesos de novembre i desembre, quan les olives es troben en el seu punt òptim de maduració, i que culmina amb l'elaboració d'un oli excel·lent: el Rajolí d'or. Durant aquest període, es té la màxima cura en no fer malbé el fruit i es treballa d'una manera totalment artesana per garantir la frescor del producte. 

Rajolí d'or es caracteritza per una entrada en boca fresca, lleugera i dolça i per un sabor d’ametlla molt fresc que acaba en un punt amarg i picant agradable al paladar

És en aquest context de respecte absolut cap a la natura de Llardecans i de calma que aquest fruit acaba convertint-se en un producte exquisit, un oli amb un aroma d’intensitat mitja-alta que recorda a l’herba, la fulla de l’olivera i a fruits secs, la frescor del qual el fan ideal per acompanyar tots els àpats: amanides, verdures o pa amb tomàquet, fregits, carn o peix. 
 

Comentaris