Llardecans acull la 2a Jornada Networking Odisseu del Segrià Sec

Amb una trenta de participants, s'ha debatut sobre l'economia social solidària i el cooperativisme al territori de Ponent

Llardecans, seu de la 2a Jornada de Networking Odisseu del Segrià Sec. Fotografia: CCSegrià.
photo_camera Llardecans, seu de la 2a Jornada de Networking Odisseu del Segrià Sec. Fotografia: CCSegrià.

'Aposta per tu i per un món més rural' va ser el títol triat per anomenar la segona Jornada Networking Odisseu - Segrià Sec, que tingué lloc el dissabte 24 de setembre a Llardecans.

Amb aquesta trobada, es convidà al públic a debatre sobre l'arrelament i l'economia social 

Organitzada pel Servei Comarcal de Joventut 'Jove_Segrià' del Consell Comarcal del Segrià, la jornada va donar a conèixer iniciatives de cooperativisme aplicades a Ponent amb la voluntat de reproduir i generar teixit generador d’iniciatives en matèria d’ocupació, arrelament, inclusió, habitatge i projectes socio-culturals.

Un punt important va ser la taula redona ‘Economia Social Solidària i Cooperativa al territori de Ponent-Projectes amb impacte territorial. Cultura/Habitatge/Sociocomunitari’, que va comptar amb la participació de Marcel Vidal, coordinador de Ponent Coopera; Sebastià Mata, responsable i gestor del Bar Centro de Maldà; l’artista, il·lustradora i directora creativa Lara Costafreda, impulsora del projecte 'Repoblem' a Llardecans i 'Català per a la inclusió'; Èric Morros, educador Social, soci i membre d’Obrint Portes; i Enric Blasi, membre fundador i component de la Companyia de Comediants La Baldufa.

La trentena de persones assistents en aquestes activitats també van poder gaudir d'una dinamització i una sessió de treball amb Tàctica 360 per afrontar els reptes del despoblament i les futures línies de treball a la comarca del Segrià.

Comentaris